Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum s-a facut de-am ramas la cratita - Concurs Ziare.com si Editura Cununi de Stele

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 07:20
3785 citiri
Cum s-a facut de-am ramas la cratita - Concurs Ziare.com si Editura Cununi de Stele

Ziare.com si Editura Cununi de Stele te asteapta in aceasta saptamana sa participi la concursul in urma caruia poti castiga cartea "Cum s-a facut de-am ramas la cratita", de Carmen Musat-Coman.

Pentru a intra in posesia volumului "Cum s-a facut de-am ramas la cratita" lasa un comentariu si spune daca ai mai citit vreo carte a scriitoarei Carmen Musat-Coman si, daca da, care si cum ti s-a parut.

Cartea de fata, cu acest titlu aparent jucaus, ascunde o realitate cumva amara: autoarea considera ca, orice-am face, oricate titluri academice am avea, nu vom reusi sa fim egale cu barbatii atata timp cat sarcinile gospodaresti, educatia copiilor, ingrijirea parintilor raman tot in sarcina femeilor.

Adunate sub condei autoironic mai degraba decat ironic, eseurile publicate in revista Femeia intre anii 2000-2003 (si in almanahul omonim, 2002) la rubrica "Picatura de venin" nu au deloc pretentia de a da lectii sau de a detine adevarul absolut.

Sunt insa la fel de actuale ca in urma cu un deceniu si reunirea lor sub titlul de mai sus se doreste a fi o pauza a femeilor in competitia cu ele insele din care tot ele ies invinse daca nu invata sa si delege, nu numai sa preia sarcini, daca nu invata sa educe la fel fetele si baietii, pentru ca si barbatii sa ajunga la "cratita" rezervata femeilor, asa cum si ele au ajuns la "scaunul" rezervat barbatilor.

Fara acest schimb echitabil, in spiritul real al unei egalitati de sanse - nu numai pe plan profesional, ci si al schimbarii mentalitatii cum ca numai femeia trebuie sa se ocupe de gospodarie, cresterea copiilor, gatit etc., indeletniciri reunite sub titlul generic "cratita", toate cuceririle femeilor, toate drepturile castigate, sunt anulate, egalitatea de sanse e doar un concept utopic, iar vorba unui filozof anonim: "Ce-ti trebuie facultate, tot la cratita ajungi!" va deveni ea adevar absolut.

Concursul se desfasoara in perioada 28 ianuarie-1 februarie. Castigatorii premiilor vor fi instiintati printr-un email despre procedura prin care pot intra in posesia cartilor. Daca unul dintre acestia nu raspunde in termen de doua saptamani la e-mail, va fi ales un alt castigator.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#carti Carmen Musat Coman, #scriitoare Carmen Musat Coman, #Carmen Musat Coman , #carte