Directorul SRI a lansat o carte la Targul Gaudeamus

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 22:08
3134 citiri
Directorul SRI a lansat o carte la Targul Gaudeamus
Foto: Romania Tv

Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, a lansat vineri volumul "Eminenta sa Cardinalul Richelieu si ascensiunea Frantei", care este semnat de Jean-Vincent Blanchard si ingrijit de actualul sef al SRI.

Totodata, Maior a redactat prefata cartii si a prezentat volumul la Targul Gaudeamus, relateaza Romania Tv.

"Si cultura face parte din securitatea nationala, iar lipsa culturii este un risc la securitatea nationala", a declarat directorul SRI.

Acesta a prezentat volumul alaturi de sociologul Vasile Dancu, cel care a spus ca "Richelieu a fost un constructor, un practician care defineste politica in modul cel mai interesant".

"A fost din multe perspective mult mai tare decat Machiavelli pentru ca fara sa tina discursuri foarte interesante, fara sa scrie carti interesante, Richelieu a fost un constructor, a fost un practician care defineste politica in modul cel mai interesant pe care l-am gasit, cel putin eu, pana acum, la marii creatori de sisteme. El spune ca politica este arta de a face posibil ceea ce este necesar", a precizat Vasile Dancu.

La randul sau, George Maior a spus ca "Richelieu este capabil, intr-o perioada extrem de tulbure pentru statul francez, sa faca distinctia pe care adesea nu o facem sau nu o intelegem, care nu se realizeaza, intre politicianul care are un discurs frumos, poate are si viziune, poate are si retorica, poate este capabil sa insufle anumite sperante oamenilor si omul de stat care este capabil sa ia decizii extraordinare si controversate la momentul oportun, dincolo de perceptiile opiniei publice, dincolo de cadrele de legitimitate in care actioneaza, dincolo de considerentele aparent morale ale contextului social si cultural in care traieste, dar care fac bine statului pe termen mediu si lung".

Cartea face parte dintr-o serie de volume dedicate unor personalitati istorice, editate sub coordonarea directorului SRI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#George Maior lansare carte, #Maior carte Richelieu, #Maior lansare carte Targul Gaudeamus, #director SRI lansare carte Richelieu , #carte