"Gestapoul japonez": Experimente biologice pe oameni vii, femei obligate sa se prostitueze

Luni, 12 Mai 2014, ora 15:10
5820 citiri
"Gestapoul japonez": Experimente biologice pe oameni vii, femei obligate sa se prostitueze

Volumul care urmeaza sa-si faca aparitia in scurt timp pe piata editoriala de carte, Kempetai - Gestapoul japonez, prezinta aspecte foarte putin cunoscute publicului cititor despre politia militara japoneza din anii 1930 si despre implicatiile in evenimentele istorice din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Supranumita "Gestapoul japonez", Kempeitai ("Corpul Soldatilor Legii") a ramas intiparita mai ales in memoria victimelor ei pentru crimele comise in randul populatiilor autohtone din teritoriile ocupate si al prizonierilor de razboi Aliati.

Multi oameni, inclusiv japonezi, nu stiu insa nici astazi ca aceasta organizatie a avut retele de criminali si colaboratori care extorcau, pentru statul japonez, de la cetateni si firme, sume uriase de bani. Totodata ea a administrat o vasta retea de lagare de prizonieri si lagare de munca fortata, in care detinutii erau tratati fara mila, cu cea mai mare cruzime. Mai mult, nimeni nu stia ca personalul ei a efectuat experimente biologice si chimice pe oameni vii, a realizat vivisectii si a obligat femei din toate rasele sa se prostitueze.

Pe acestia multi care nu stiu, fie din simpla ignoranta, fie pentru ca nu vor sa stie, autorul, doctor in istorie si foarte bun cunoscator al evenimentelor petrecute in Orientul Indepartat in al Doilea Razboi Mondial, isi propune nu doar sa-i informeze, ci sa-i socheze de-a dreptul, apeland in acest sens la marturii directe ale supravietuitorilor si la o serie de ilustratii graitoare:

"Aceasta carte nu este pentru cei slabi de inger sau care se scarbesc usor... Sangele aproape ca se prelinge din aceste pagini, iar tipetele celor morti de multa vreme rasuna de-a lungul deceniilor pana la noi... Desi au murit milioane de oameni din cauza Kempeitai, oare cine din lumea asta a auzit de aceasta organizatie? Asemenea razboiului din Asia, Kempeitai a devenit doar o nota de subsol a istoriei, cunoscuta doar universitarilor si istoricilor... Cititi si va ingroziti, pentru ca asa trebuie".

Nascut in 1974 la Colchester, Marea Britanie, dr. Mark Felton si-a sustinut doctoratul in istorie americana la Universitatea Essex. In prezent, traieste in China, impreuna cu sotia si fiul sau, tinand cursuri la Universitatea Fundan. A contribuit cu articole la numeroase publicatii cu profil istoric si este autorul catorva carti despre evenimentele petrecute in Orientul Indepartat in al Doilea Razboi Mondial.

Editura Meteor Press va invita sa descoperiti si sa va completati cunostintele de istorie despre perioada celui de-al II-lea Razboi Mondial, care se dovedeste a fi, in contextul evenimentelor actuale, o perioada care a lasat in urma conturi neinchise si rani deschise atat pentru supravietuitori, cat si pentru natiuni, in relatiile dintre ele.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#carte Gestapo japonez, #volum carte Gestpo japonez, #editura Meteor Press Gestapo japonez , #carte