Ziare.com

ICR: Romania investeste 700.000 de euro in participarea la Salon du Livre de la Paris

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 21:41

   

ICR: Romania investeste 700.000 de euro in participarea la Salon du Livre de la Paris
Romania va investesti in participarea la Salon du Livre, de la Paris, aproximativ 700.000 de euro, acesta urmand fi organizat in perioada 22-25 martie, informeaza reprezentantii Institutului Cultural Roman (ICR).

Conform sursei citate, standul Romaniei, de 400 mp, va fi amplasat in centrul salonului, alaturi de cel organizat de France Televisions.

Vosganian, Plesu, Cartarescu, Liiceanu si Ana Blandiana, printre invitati

"Lista oficiala a invitatilor la Salon du Livre 2013 de la Paris, la care Romania este tara invitata de onoare, cuprinde 27 de autori romani. Selectia a fost operata in luna martie a anului trecut, de Centrul National al Cartii din Franta, cu consultarea Institutului Cultural Roman.

Pe lista invitatilor figureaza scriitorii: Gabriela Adamesteanu, Radu Aldulescu, Savatie Bastovoi, Mircea Cartarescu, Petru Cimpoesu, Florina Ilis, Dan Lungu, Norman Manea, Marius Daniel Popescu, Razvan Radulescu, Adina Rosetti, Bogdan Suceava, Lucian Dan Teodorovici, Dumitru Tepeneag, Eugen Uricaru si Varujan Vosganian (prozatori), Ana Blandiana si Doina Ioanid (poete), Nicoleta Esinencu, Alina Nelega, Matei Visniec (dramaturgi), Lucian Boia, Gabriel Liiceanu, Andrei Oisteanu, Andrei Plesu (eseisti), Ileana Surducan, Alex Tamba (autori de benzi desenate). Programul autorilor invitati va fi stabilit prin acordul organizatorilor romani si francezi, iar costurile implicate vor fi impartite egal intre ICR si ReedExpo", informeaza ICR.

Neagu Djuvara, printre invitatii Ministerului Culturii si ICR

Ministerul Culturii va participa ca partener, calitate in care a invitat, la Salon du Livre, un numar de noua autori romani: Horia Badescu, Gabriel Chifu, Riri Manor, Mircea Martin, Valentin Nicolau, Marta Petreu, Ioan Es. Pop, Eugen Simion, Danut Ungureanu.

Institutul Cultural Roman va avea, la Salon du Livre, urmatorii invitati: Constantin Abaluta, Nicolae Breban, Augustin Buzura, Al. Calinescu, Paul Cernat, Neagu Djuvara, Ioana Dragan, Teodor Duna, Ileana Malancioiu, D.R. Popescu, Stelian Tanase.

Salon du Livre, inaugurat de Francois Hollande

"Pe parcursul Salon du Livre vor fi organizate manifestari conexe (dezbateri, conferinte, expozitii, concerte, spectacole de teatru si proiectii cinematografice) pentru a oferi o imagine cat mai completa despre Romania. (...)Totodata, in cadrul unui parteneriat ICR-TV5, vor fi organizate doua emisiuni de cate o ora despre Romania in lunile februarie si martie. Institutul Cultural Roman va incheia in ziua deschiderii Salonului Cartii de la Paris un acord global de cooperare cu Institutul Francez", sustin reprezentantii Institutului.

Potrivit sursei citate, anul acesta, Salon du Livre de la Paris va fi inaugurat de presedintele Francois Hollande.

Romania, prezenta si la targuri de carte de la Londra, Torino sau Frankfurt

Anul acesta, Romania va mai fi prezenta si la alte targuri de carte, precum cele din Londra, Torino, Goteborg sau cel din Frankfurt am Main.

"Institutul Cultural Roman isi asuma si participarea Romaniei la Targul International de Carte de la Torino. ICR va asigura amenajarea standului Romaniei in parteneriat cu editorii italieni de carte romaneasca. ICR va organiza standul Romaniei la Targul International de Carte de la Londra, care este de fapt o bursa a editorilor, fara public larg. Participarea Romaniei la Londra se va face in parteneriat cu asociatiile de editori din Romania", conform reprezentantilor ICR.

Targul International de Carte de la Goteborg, ce va avea loc in luna septembrie, este asumat tot de ICR.

"In urmatoarele zile vor incepe negocierile cu organizatorii suedezi in vederea inchirierii suprafetei pentru stand. ICR va asigura o finantare de cel mult 30.000 de euro. ICR Stockholm, ca toate institutele culturale din strainatate implicate in organizarea de targuri de carte, are obligatia de a identifica resurse financiare extrabugetare in vederea finantarii participarii autorilor romani", au precizat reprezentantii Institutului.

Sursa: rNews

Articol citit de 1830 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Merită dacă ne gandim că Marga citește acolo 10 calorifere "Pobeda"

.

 

De acord ci investirea a 700.000 in salonul de la Paris, dar....

.....cati bani se estimeaza ca vom castiga din aceasta investitie ?
Altfel e frauda pe bugetul de stat.
..................................................... Dupa cum reiese din articol, nu vom recupera nici ujn leu din investitie.
Salonul este doar o investitie de vimagine mondena a presedintelui frantei, cu bani tomanesti.
Deci RISIPA se instaureaza vla ICR pri caloriferul MARGA .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor