Angela Gheorghiu: Oamenii cred ca sunt dificila, dar si Balzac era

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 11:28
5035 citiri
Angela Gheorghiu: Oamenii cred ca sunt dificila, dar si Balzac era
Foto: Arhiva

Dupa ce saptamana trecuta i-a desfiintat prestatia din "Tosca" de la Royal House din Londra, ca sa revina mai apoi cu o recenzie pozitiva la spectacol, cotidianul The Guardian a publicat marti si un interviu portret cu soprana Angela Gheorghiu.

Romanca marturiseste ca este uneori o persoana dificila in relatiile cu ceilalti, dar asta numai pentru ca vrea ce e mai bun de la ea si cei din jur.

Intrebata de jurnalistii de la The Guardian cum ar vrea sa ramana in memoria celor din jur, soprana dezvaluie ca mai are de lucrat la acest aspect. "Oamenii cred ca sunt o persoana dificila. Dar cine nu este? Balzac a fost dificil, Tolstoi a fost dificil, mama mea poate fi dificila. Oricine vrea rezultate bune trebuie sa fie dificil uneori", a declarat soprana.

Mofturile Angelei Gheorghiu, recunoscute pana in Canada

Angela Gheorgiu povesteste de asemenea, intrebata fiind daca relatia cu regizorii poate fi uneori dificila, ca "uneori, la spectacole sau in timpul repetitiilor, refuza anumite lucruri pe care ceilalti o obliga sa le faca".

"Dar stiti cati artisti fac la fel? Anul viitor voi face 20 de ani de cariera. Am lucrat cu toti regizorii si dirijorii din lume. Ei au telefonul meu, eu le am pe ale lor", a explicat soprana care este pana la urma cel mai important lucru din relatiile profesionale pe care le are.

"Daca ar fi sa alegeti o coloana sonora pentru viata dvs. care ar fi aceasta?", este intrebata apoi Angela Gheorghiu. Soprana marturiseste ca ar avea nevoie de un compozitor pentru asta. "Cineva care sa apuce sa ma cunoasca, sa o descopere pe adevarata Angela si nu cea despre care doar a citit in ziare", spune artista.

Pe de alta parte, soprana, care a cantat pe toate marile scene din lume, marturiseste ca a fi casatorita cu un tenor, Roberto Alagna, tine de destin si de propria alegere. "E ceva neobisnuit ca o sorprana si un tenor sa se casatoreasca, atunci cand ambii au cariere mari. Dar nu pot spune nimanui sa faca asta sau nu. Nu sunt profesor", spune romanca.

Una dintre cele mai proeminente figuri din lumea operei, soprana Angela Gheorghiu este cunoscuta pentru "fitele de vedeta". "Spune numele Angela Gheorghiu oricui din lumea operei si vei fi atras intr-un razboi. Soprana isi anuleaza concertele care nu ii plac, lipseste constant de la repetitii, se cearta cu producatorii si cu designerii costumelor", scria la inceputul acestui an site-ul thestar.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Angela Gheorghiu soprana, #concerte angela gheorghiu, #regizori angela gheorghiu , #critici