Ziare.com

Cinci bloguri romanesti vor fi transformate in piese de teatru

Sambata, 09 Februarie 2008, ora 19:23

   

Cinci bloguri romanesti vor fi transformate in piese de teatru
Cele cinci bloguri castigatoare la "Blog the Theatre" sunt Ozanessme, Abjectu, Zuzu, Janie si Kaiser Gogu si vor fi transformate in dramatizari "jucate" pe scena teatrulului Bulandra din Bucuresti.

Desi condcerea teatrului Bulandra a anuntat va pune in scena un singur jurnal, pana la urma a ales trei bloguri Zuzu, Janie si Kaiser Gogu, in timp ce Ozanessme a fost ales de public, iar cel al lui Abjectu, de cei trei blogscouts ai proiectului.

Cei care se vor ocupa de transformarea blocurilor in dramatizari de 30 de minute sunt Maria Manolescu, care va crea o piesa din blogurile lui Zuzu si Ozanessme si Daniel Popa care va monta Abjectu. Inca nu se stie cine va pune in scena blogurile lui Janie si Kaiser Gogu.

Dupa ce vor fi transformate in adevarate piese de teatru, blogurile vor fi inscrise in cursa pentru festivalul BlogTheTheatre, de la Grans, intre 21 si 25 mai.

Cele mai une trei piese propuse de cele cinci tari participante, Romania, Austria, Italia, Polonia si Ungaria vor fi premiate in bani. Textul castigator va fi rescris si adaptat pentru un spectacol in sine, care va avea premiera in Graz.

Teatrul Bulandra a devenit, din luna septembrie, partener in proiectul "Blog the Theatre", initiat de o serie de institutii teatrale - Schauspielhaus din Graz, Noradowi Stary Teatr din Polonia, Teatrul Katona din Ungaria si Teatrul Garibaldi din Italia.

Citeste mai multe despre bulandra blog the theatre blog
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5213 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor