In ropote de aplauze, "Politist, Adjectiv" a avut premiera la Vaslui

Sambata, 27 Iunie 2009, ora 12:56
1304 citiri
In ropote de aplauze, "Politist, Adjectiv" a avut premiera la Vaslui

Pelicula "Politist, Adjectiv", regizata de Corneliu Porumboiu, a avut premiera, vineri seara, la Vaslui, orasul natal al regizorului si totodata locul unde au fost realizate filmarile.

La lansare au fost prezenti actorii din distributia peliculei, Dragos Bucur, Vlad Ivanov, Irina Saulescu, Marian Ghenea, Ion Stoica si Cosmin Selesi, alaturi de regizorul Corneliu Porumboiu, toti fiind apaludati la scena deschisa de catre publicul prezent.

"Am simtit caldura publicului la final. Au fost prezenti oameni care au jucat in film, prieteni, cunoscuti si toti cei care au fost alaturi de mine. Din pacate, la "A fost sau n-a fost?" nu am putut sa fac premiera in Vaslui, nu era nicio sala de cinema. Pentru ca m-a ajutat foarte multa lume, am vrut sa fie o modalitate de a le arata ca a contat acest ajutor."

"Nu m-am gandit ca este un film abstract pe care publicul vasluian nu l-ar intelege. Un film poate fi citit la un moment dat. De fapt este un film despre care s-a scris foarte mult, daca te mai uiti si la critica, poate poti sa citesti mai bine. Este adevarat, nu este pentru un public care crede ca cinematograful e doar de divertisment. Cinematografia e o arta care are 100 de ani, care are codurile ei si, bineinteles, publicul meu e unul care e consumator frecvent de cinema", a declarat Corneliu Porumboiu.

Porumboiu: Filmele mele nu au acelasi impact pe DVD

Regizorul a facut referire si la faptul ca la Vaslui nu exista niciun cinematograf, desi au functionat doua inainte de 1989, iar publicul nu mai este interesat de film.

"Am nevoie de public si de sala pentru ca filmele mele sunt pentru sala. Un film de-al meu nu are acelasi impact pe DVD si, cand le fac, ma gandesc la asta. Dar sper ca in timp sa se regleze lucrurile astea, este si o determinanta economica, din pacate lumea nu mai vine la film. Din pacate vin celelalte medii, internetul, televiziunea, care castiga teren, dar cinematografia va avea locul ei, asa de ce ar mai exista teatrul, nu?!", a spus Porumboiu.

Pelicula "Politist, Adjectiv" a castigat Premiul Juriului pentru sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2009 si premiul FIPRESCI al aceleiasi sectiuni. Porumboiu a mai castigat la Cannes, in 2006, doua premii, Camera d'Or si Label Europa Cinemas, pentru filmul "A fost sau n-a fost?

"Politist, Adjectiv" a avut premiera de gala la Vaslui cu o saptamana inaintea lansarii din Bucuresti si a distribuirii in cinematografele din tara, potrivit realizatorilor peliculei.

Filmul prezinta povestea unui tanar politist din provincie, care isi pierde increderea chiar in legile pe care trebuie sa le aplice.

Pelicula "Politist, Adjectiv" a castigat Premiul Juriului pentru sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2009 si premiul FIPRESCI (Federation Internationale de la Presse Cinematographique) al aceleiasi sectiuni.

Potrivit publicatiei americane LA Weekly, "Politist, adjectiv" a fost, de departe, cel mai bun film din afara competitiei principale de la Cannes, respectiv cea pentru Palme d'Or.

Porumboiu a mai castigat la Cannes, in 2006, doua premii, Camera d'Or si Label Europa Cinemas, pentru filmul "A fost sau n-a fost?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Politist Adjectiv premiera , #cultura generala