Ziare.com

Iosif Sava va fi omagiat de "micii muzicieni" din Capitala

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 12:02

   

Iosif Sava va fi omagiat de "micii muzicieni" din Capitala
Elevii Scolii de Muzica si Arte Plastice nr.1, din Bucuresti, vor sustine un concert organizat in memoria lui Iosif Sava.

Din 2005, scoala a primit numele de Iosif Sava, conducerea aducand un omagiu marelui muzicolog roman, informeaza Realitatea Tv.

Evenimentul, organizat in parteneriat cu fundatia ACCUMM, condusa de Petru Meier Bianu, comemoreaza ziua de nastere a muzicolgului. "Pentru noi, profesorii si elevii scolii "Iosif Sava", ziua de 15 februarie a devenit un eveniment important.

Am dorit cu totii sa-l comemoram pe distinsul muzicolog, organizand an de an, de ziua sa de nastere, un concert prin care elevii nostri sa-i cinsteasca memoria si sa ne exprimam in acelasi timp consideratia pentru neobosita sa dorinta de promovare a tinerilor muzicieni", a declarat Ani Marie Paladi, directoarea scolii.

Sotia lui Iosif Sava, Marghit Sava, a declarat ca elevii vor intelege ca "muzica nu inseamna o insiruire de bobite pe un portativ, iar numele de Iosif Sava nu este doar un panou prins pe unul din peretii scolii, ci reprezinta o provocare de a se cladi, ei insisi, in numele unui ideal".

Concertul va avea loc vineri, la Palatul Sutu, incepand cu ora 18.30.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 882 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor