Ministerul Culturii lanseaza un program pentru integrarea rromilor

Marti, 13 Ianuarie 2009, ora 11:12
1987 citiri
Ministerul Culturii lanseaza un program pentru integrarea rromilor

Ministerul Culturii Cultelor si Patrimoniului National (MCCPN) va lansa, in 2009, sapte programe culturale de finantare nerambursabila, printre care un proiect dedicat rromilor.

"Promocult", "Dialog Intercultural", "Creativitas", "Latinitas", "Proetnicultura", "Rromii impreuna pentru Europa" si "Glissando", sunt programele cu care MCCPN va imbogati viata culturala a romanilor, in noul an, conform site-ului institutiei.

Programul "Promocult" va promova valorile culturale actuale, din Romania, vizand ca acestea sa fie cunoscute si in spatiul european, prin intermediul actiunilor culturale.

In cadrul acestui program se vor organiza expozitii de fotografie, piese de teatru si festivaluri de film. Proiectul "Dialog Intercultural", ca si "Creativitas", doreste realizarea unor conexiuni intre culturi diferite, vizand un schimb al valorilor, intre acestea.

Totusi, "Creativitas" este facut pentru a atrage atentia UE, alegand o tema majora pentru a sensibiliza guvernele tarilor, asupra unor probleme de interes global.

Programul "Glissando", program nou-lansat, va finanta companiile organizatoare de concerte si spectacole culturale pentru organizarea unor turnee nationale.

"Latinitas" doreste sa promoveze valorile "latine", urmarind realizarea spectacolelor de arta vizuala prin colaborare cu autoritatile italiene.

Proiectul "Proetnicultura" va sustine afirmarea identitatii etnice, culturale si religioase a minoritatilor din Romania. Programul promoveaza o mai buna intelegere intre grupurile minoritare si cetatenii romani, prin prezentarea diferentelor si asemanarilor culturale.

Prin "Rromi impreuna pentru Europa", reprezentantii MCCPN doresc sa incurjeze cetatenii rromi sa adere la programe educationale si la drepturi cetatenesti, pentru a combate discriminarea, prin intermediul actiunilor constructive. Programul va stimula tinerii rromi sa adere la meseriile traditionale si la obiceiurile comunitatii din care fac parte.

Toate programele lansate de MCCPN vor include reprezentati ai teatrelor, lumii muzicale, cinematografelor, dansului, artelor vizuale si a culturii scrise.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Minister Cultura, #lansare program, #integrare rromi , #cultura generala