Porumboiu: "Politist, adjectiv" va avea premiera in Romania pe 3 iulie

Marti, 26 Mai 2009, ora 23:51
2489 citiri

Corneliu Porumboiu, regizorul filmului "Politist, adjectiv", care a castigat la Cannes premiul Juriului pentru sectiunea "Un Certain Regard" si premiul FIPRESCI, a declarat in aceasta seara ca premiera din Romania a productiei sale va avea loc pe 3 iulie.

Porumboiu a mai spus ca premiera se va desfasura la Vaslui, cu o saptamana inaintea premierei de la Bucuresti. In plus, regizorul roman a afirmat ca nu planuieste o lansare spectaculoasa a filmului.

In ceea ce priveste titlul "Politist, adjectiv", Porumboiu a afirmat ca a ales acest titlu "pentru ca defineste cumva si tematica filmului, este un film despre cuvinte si despre sens".

"Cred ca este un film care poate fi consumat, dar e un film care necesita rabdare. Cred ca ne-am obisnuit sa preluam lucruri de-a gata, sa luam doar ceea ce ni se ofera, lucruri simple, ori cinema-ul este un mediu care se schimba si se raporteaza tot timpul si la televiziune, si la mediile noi care apar", a mai spus Porumboiu, Realitatea Tv.

Filmul prezinta povestea unui tanar politist din provincie, care isi pierde increderea chiar in legile pe care trebuie sa le aplice. Protagonistul peliculei este Dragos Bucur, care joaca alaturi de Vlad Ivanov si Cosmin Selesi.

Porumboiu a mai castigat la Cannes, in 2006, doua premii, Camera d'Or si Label Europa Cinemas, pentru filmul "A fost sau n-a fost?", in vreme ce la editia din 2007, Cristian Mungiu a primit distinctia Palm d'Or pentru pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Corneliu Porumboiu, #politist, #adjectiv, #Cannes, #premiera Romania , #cultura generala