Ziare.com

Soprana Adina Nitescu, in rolul principal la Opera din Paris

Marti, 24 Martie 2009, ora 11:54

   

Soprana Adina Nitescu, in rolul principal la Opera din Paris
Soprana Adina Nitescu va avea rolul principal in opera Tosca de Giacomo Puccini, care va avea premiera pe 20 mai la Opera Nationala din Paris.

Soprana romanca va imparti rolul principal cu Elena Zelenskaya in opera care se va juca intre 20 mai si 5 iunie. Biletele vor avea preturi cuprinse intre 5 si 138 de euro.

Opera, care va fi dirijata de Stefan Solyom, ii va avea ca protagonisti pe Aleksandr Antonenko, Mihail Agafonov, James Morris, Christian Jean si Matteo Peirone.

Adina Nitescu a studiat la Academia de Arte George Enescu din Bucuresti si apoi la Opera Studio a Operei de Stat Bavarian. In 1991, a castigat competitia Hans Gabor Belvedere, iar in 1990 Pavarotti International Voice Competition. Soprana a fost apreciata pentru rolurile din opere precum Madama Butterfly, Tosca sau Mefistofele. In sezonul 2007-2008, Adina Nitescu a debutat la Staatsoper din Berlin in rolul Cio-Cio-San din opera Madama Butterfly.

De-a lungul timpului, soprana a cantat pe scene cunoscute, precum La Scala din Milano, Leipzig Opera, Los Angeles Opera, Teatro Carlo Felice din Genova sau Teatro La Fenice.

Tosca va fi difuzata in direct pe France Musique, pe 30 mai.

Sursa: rNews

Articol citit de 1083 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor