TV Ziare.com - Bucurestiul de altadata. Cum socializau romanii acum 100 de ani?

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 10:01
2190 citiri
TV Ziare.com - Bucurestiul de altadata. Cum socializau romanii acum 100 de ani?

Ziare.com va invita sa intrati in dialog, luni, de la ora 12.00, cu istoricul Adrian Majuru, doctor in geografia umana.

Invitatul Ziare.com va discuta despre Bucurestiul de altadata, despre cum socializau romanii acum 100 de ani si cum s-au schimbat regulile, locurile de intalnire si oamenii pana in zilele noastre.

Orasul oriental, spre deosebire de cel modern, era dominat de peisaje exclusiv masculine. In timp, exigentele de casta dintre sexe s-au destramat, ajungandu-se ca femeile sa domine spatiul public.

Cum au devenit femeile, in orasul modern, stapane peste intreaga suita de accesorii care hranesc acest spatiu si cum au dat o alta directie socializarii, prin aparitia flirtului, curtoaziei sau curtarii indelungate?

"Aceste accesorii cotidiene care au dat un impuls fascinant socializarii in orasele noastre moderne au purtat nume precum: teatrul (de vara, de varieteu), cabaretul, cafenele, restaurante si braserii, balul si dansul de societate de mai tarziu, parcuri de promenada dar si pentru echitatie, magazine de lux, agentii de vacanta, vilegiatura si excursiile de final de saptamana, tenisul de camp si sporturile de iarna, soirele si petreceri private, supeuri si lectii de pian etc".

Adrian Majuru va invita sa discutati si despre cum s-a schimbat viata de acasa, despre cum a fost spulberata rigoarea intimitatii orientale intr-o singura generatie si despre cum s-a remodelat interiorul caselor in functie de noile obiceiuri sociale.

"Socializarea este o poveste continua. Se schimba cu fiecare generatie si fiecare dintre noi poarta bagajul instrumentelor de socializare oferite de parintii nostri sau alti adulti din preajma noastra precum si modificarile pe care le-am adus noi, in cele din urma, acestor instrumente".

Daca doriti sa intrati in dialog cu istoricul Adrian Majuru, intrati AICI, incepand cu ora 12.00.

Cine poate participa la emisiune?

Daca aveti intrebari sau opinii pro sau contra temei dezbatute, puteti transmite in direct mesajele dumneavoastra invitatului si acesta va va raspunde pe loc.

La emisiune poate participa orice user al Ziare.com, insa daca vreti sa comentati, trebuie sa fiti logat.

Aflati cum puteti avea si dumneavoastra propria emisiune pe Ziare.com

Aflati cum functioneaza aplicatia "Pro si Contra". Spuneti-ne care este parerea dvs!

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

In timpul emisiunii nu se vor promova produse si servicii in scop commercial.

Comentatorii au obligatia de a posta, pe cat posibil, pe marginea temei emisiunii, iar realizatorul trebuie sa evite abaterile repetate de la tema propusa spre dezbatere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#adrian majuru, #TV Ziare com, #televiziunea Ziare com, #Bucurestiul de altadata , #cultura generala