Neagu Djuvara si Mihai Sora, decorati de Iohannis la 100 de ani

Joi, 11 August 2016, ora 07:00
14276 citiri
Neagu Djuvara si Mihai Sora, decorati de Iohannis la 100 de ani
Foto: Arhiva (Realitatea TV)

Istoricul Neagu Djuvara si filosoful Mihai Sora au fost decorati de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.

Potrivit decretului publicat miercuri, in Monitorul Oficial, seful statului i-a conferit distinctia istoricului Neagu Djuvara "cu prilejul aniversarii unui secol de viata, in semn de inalta apreciere pentru daruirea cu care si-a servit patria, prin angajamentul personal in procesele politice, diplomatice si culturale ce au promovat valorile, istoria si imaginea tarii noastre in lume, precum si pentru inalta tinuta morala de care a dat dovada de-a lungul timpului".

Citeste si ce crede Djuvara despre Ponta, Basescu si Iliescu, dar si de ce spune ca, daca ar fi cu 20 de ani mai tanar, ar candida la presedintie

Iohannis i-a acordat aceeasi distinctie si lui Mihai Sora "cu prilejul aniversarii unui secol de viata, in semn de inalta apreciere pentru intreaga sa cariera dedicata valorilor umane fundamentale, cercetarii si educatiei, prin care a imbogatit cultura romaneasca si universala, pentru rolul avut in consolidarea democratiei in Romania postdecembrista, impunandu-se ca un reper al tinerelor generatii".

Afla de ce spune Mihai Sora ca regreta ca a investit incredere in presedintele Iohannis

Seful statului a semnat, marti, cele doua decrete.

Tot marti, presedintele Iohannis a semnat decretul prin care i-a conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler sopranei Virginia Zeani "in semn de inalta apreciere pentru talentul exceptional cu care a stralucit pe marile scene ale lumii, impunandu-se drept un reper al scolii romanesti de canto si contribuind la formarea tinerelor generatii de interpreti, precum si pentru daruirea cu care a promovat imaginea tarii noastre in lume".

De asemenea, seful statului i-a conferit lui Dumitru Protase - membru de onoare al Academiei Romane - Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler "in semn de inalta apreciere pentru intreaga sa cariera dedicata cercetarii si educatiei, pentru excelenta de care au dat dovada lucrarile sale de aprofundare a istoriei Daciei, impunandu-se drept repere ale bibliografiei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Djuvara decorat Iohannis, #Sora decodat Iohannis, #Djuvara Sora Steaua Romaniei , #cultura romaneasca