Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Colonialism, nazism, rasism - " epidemii" care au decimat omenirea

Duminica, 07 Noiembrie 2010, ora 09:29
4412 citiri
Colonialism, nazism, rasism - " epidemii" care au decimat omenirea
iunia.ro

In ciuda progresului- cultural, stiintific, tehnologic- rasismul, nationalismul, colonialismul, tribalismul si sistemul de caste au fost principali responsabili pentru moartea a peste 62 de milioane de oameni in ultimii 100 de ani.

Aceste cifre nu spun indeajuns de multe, pentru ca nu cuprind perioadele de inceput ale colonizarilor. In plus, nu se poate contoriza mizeria si suferinta altor milioane de oameni care, desi nu au murit, au trecut prin momente cumplite ale vietii lor.

Astazi, exista aproximativ 22 milioane de refugiati in lume, care au fost nevoiti sa-si abandoneze casele din cauza razboailelor civile interetnice sau de alta natura.

Va prezentam, mai jos, cateva statistici infricosatoare care nu ar trebui sa puna la indoiala, nici un moment, natura distructiva a tuturor acestor ideologii bolnave, prezentate desoundvision.

Colonialismul

A fost un fenomen politico - economic ce a inceput in 1500, prin care diferite natiuni europene au descoperit si au exploatat zone mari ale lumii. In 1900, de exemplu, 90,4 la suta dintre tarile Africii se aflau sub control colonial. La inceputul secolului trecut, Europa avea colonii in majoritatea regiunilor de pe glob. Sclavia a devenit o normalitate in epoca coloniala, zeci de milioane de oameni fiind ucisi din cauze rasiale.

Ultranationalismul si razboaiele rasiale

Ultranationalismul european a stat la baza primului razboi mondial (1914-1918). Peste 8 milioane de oameni au fost ucisi, iar peste 21 de milioane s-au ales cu sechele grave rezultate in urma ranilor.

Al doilea razboi mondial(1939-1945) a ucis 52 de milioane de oameni in intreaga lume. Acest lucru a fost posibil din cauza ascensiunii lui Hitler si a partidului sau nazist, din Germania. Peste 20 de tari au fost implicate activ in aceasta a doua conflagratie mondiala.

Ea a adus nu numai moartea pentru un numar mare de oameni, dar a cauzat si distrugerea iremediabila a retelelor de infrastructura, precum si a locuintelor. De asemenea, genocidul nazist impotriva unor grupuri rasiale, precum evreii, tiganii si non-albii, a fost fara precedent in epoca moderna.

Rasismul secolului trecut

Rasismul este definit ca fiind credinta unei rase de oameni in superioritatea fata de o alta rasa. Multi oameni considera ca daca sunt albi sunt mult mai inteligenti decat personale de culoare, care trebuie sa li se inchine. Virusul rasismului poate exista in mintile si inimile a milioane de oameni din intrega lume.

El poate ramane in stare latenta, fara sa fie activat niciodata, insa atunci cand se intampla acest lucru, din cauza unui grup de oamneni, consecintele devin cu adevarat mortale. Iata, mai jos, un caz special care vine sa argumenteze pierderile enorme pe care le provoaca rasismul in randul comunitatilor umane.

Apartheidul din Africa de Sud( 1948-1994)

Odata cu adoptarea legii apartheid in 1948, in Africa de Sud, discriminarea rasiala a fost institutionalizata in tara. Legile rasiale au atins fiecare aspect al vietii sociale, inclusiv interdicitia aplicata negrilor de a calatori alaturi de albi sau de a lucra in locuri comune cu acestia.

In 1950, "Registrul pentru Evidenta Populatiei" a decis ca este necesar ca toti sud-africanii sa fie clasificati in functie de rasa: albi, negri sau non-albi (proveniti din Asia, de obicei).

Initial, obiectivul acestei legi a fost mentinerea dominatiei albilor, insa in 1960 un plan "Grand apertheid" a fost pus in aplicare. In acest moment, accentul a fost pus pe separarea teritoriala a trei grupuri rasiale si pe represiunea dura a politiei fata de cei care nu se supuneau legii. Toti negrii ( All Blacks) au fost amprentati si fotografiati, iar accesul catre zonele "albe" se facea strict sub supravegherea politiei.

Toate drepturile politice ale negrilor, inclusiv cel de vot, au fost limitate strict la locul care le era destinat pentru existenta. "Homeland" -urile, patriile lor din interiorul tarii, au creat paradoxul ca un african de culoare sa fie cetatean al tarii sale, dar sa-si piarda cetatenia oferita de drept.

A fost restrictionat accesul in Parlamentul tarii oricarui cetatean de culoare. In 1993, o noua Constitutie a dat negrilor, si altor grupuri rasiale, dreptul la vot, iar in '94 a fost creat un guvern de coalitie, majoritar de culoare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#rasism colonialism nationalism, #nazism Hitler victime, #apartheid , #documentar
Comentarii
Poza yahoo.europe
yahoo.europe
rank 1
Stalin a fost "mantuitorul" cu cele mai multe victime (conform estimarilor acceptate, peste 50 de milioane)
Poza Westrop
Westrop
rank 5
Lasa ca acum s-au razbunat, au invadat lumea civilizata aia din poza si vor termina cu rasa alba inainte ca o catastrofa naturala sa termine cu Pamantul