Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Dictatori criminali din lume, inclusiv Ceausescu, onorati inca precum niste eroi

Vineri, 01 August 2014, ora 17:05
9209 citiri
Dictatori criminali din lume, inclusiv Ceausescu, onorati inca precum niste eroi
Foto: Biography

Desi dictatorii sunt niste despoti tiranici, multi dintre cei care au fost lideri ai unor tari se bucura si astazi de simpatia anumitor persoane. Uneori, mass-media arata imagini ale unor oameni care sunt plini de admiratie sau plang la mormintele acestor dictatori, precum Ceausescu, Erich Honecker sau Iosif Stalin.

Unii dintre cei mai cruzi dictatori din istorie nu sunt populari doar in fieful extremistilor din ziua de astazi, ci si in randurile unei parti din populatia pe care a asuprit-o ani de zile, potrivit Listverse.

Nicolae Ceausescu

Dintre toti fostii dictatori ai blocului comunist din estul Europei, niciunul nu a fost atat de mult dispretuit ca Nicolae Ceausescu, presedintele Republicii Socialiste Romania. Sub conducerea sa, au murit mii de oameni, dar in cele din urma el a fost indepartat de la putere si apoi executat in 25 decembrie 1989.

Intr-un sondaj din anul 2010, Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) a cerut parerea romanilor despre viata din perioada comunismului. Rezultatele au aratat ca 63% dintre repondenti au spus ca viata a fost mai buna in comunism decat in ziua de astazi, iar 29% au afirmat ca a fost mai rau.

Park Chung Hee

Intre anii 1961 si 1979, Park Chung Hee a condus Coreea de Sud cu un pumn de fier. Potrivit publicatiei Korean Times, mai multe sondaje au aratat ca Park Chung Hee a fost de departe liderul coreean cu cea mai mare popularitate.

In ciuda strivirii democratiei, guvernul lui Park a reusit sa aiba un "boom" economic miraculos, iar in anii '70, Coreea de Sud a depasit SUA in privinta cresterii economice.

Francisco Franco

Datorita faptului ca a trait in acelasi timp cu Hitler si Mussolini, Francisco Franco este astazi un dictator relativ uitat in Eurapa. In timpul campaniei numita "Teroarea alba" peste 114.000 de oameni au fost ucisi si multi altii au fost torturati sau rapiti.

In 2006, un sondaj efectuat de ziarul spaniol El Mundo a constatat ca o treime din populatie credea ca Franco a fost indreptatit sa rastoarne guvernul anterior, iar in 2005 o carte de istorie pro-Franco a devenit best-seller in Spania.

Ferdinand Marcos

Intre 1965 si 1986, Filipinele au fost conduse de Ferdinand Marcos. Se crede ca in timpul dictaturii sale au fost ucisi 3.257 de persoane, au fost torturati 35.000 si inchisi 70.000.

In anul 2011, s-a anuntat ca majoritatea filipinezilor au vrut ca Marcos sa fie reinhumat in cimitirul eroilor tarii.

Erich Honecker

Erich Honecker a condus statul est-german din 1971 si pana in 1989, cand a fost rasturnat in cursul evenimentelor revolutionare.

In 2009, Der Spiegel a publicat rezultatele unui studiu privind reunificarea Germaniei. Acesta a aratat ca majoritatea persoanelor din Germania de Est au sustinut traiul din timpul lui Honecker, iar 49% au fost de acord ca "viata a fost buna atunci".

Benito Mussolini

Liderul fascist italian Benito Mussolini este si astazi faimos. Exista chiar un comert infloritor cu suveniruri care amintesc de Mussolini. In fiecare an, magazinele din Italia vand mii de calendare cu "Il Duce", portrete, tricouri si cani.

Iosif Stalin

Istoricii moderni cred ca Stalin a fost vinovat de moartea a 20 de milioane de oameni. El a condus un genocid in Ucraina si a fost responsabil ca Armata Rosie a ocupat cea mai mare parte a teritoriului care fusese stapanit de tarile Axei.

In 2011, un sondaj realizat de Carnegie Endowment for International Peace a constatat ca 45% dintre rusi au avut o parere "in general pozitiva" despre Stalin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#dictatori intreaga lume, #dictatori tirani comunisti, #dictator Nicolae Ceausescu, #dictatori Honecker Stalin Mussolini , #documentar