Ziare.com

Documentar: Francmasoneria romaneasca (II)

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 23:38

   

Documentar: Francmasoneria romaneasca (II)
Temuta, admirata sau dezavuata, Francmasoneria a jucat si continua sa aiba un rol important in multiple planuri ale Romaniei. Sub semnul echerului si compasului de sub ochiul unic, s-au desfasurat evenimente majore ale neamului.

Cum sunt ele percepute? Ce conotatii au capatat de-a lungul vremii? Sunt doar doua din sirul intrebarilor, la care raspunsurile pot fi unanime sau incarcate de inedit.

Documentar: Francmasoneria romaneasca (I)

Efervescenta masonica in Romania a atins o considerabila cota in perioada pasoptista, considerata de istorici o generatie de masoni. Sintagma este acoperita de adevar, daca luam in calcul ca cei vizati apartineau unor societati secrete literare si masonice de la Bucuresti, Iasi, Brasov, Chisinau, Cernauti.

Printre exponentii de seama, desavarsiti in lojile pariziene, ii gasim pe Balcescu, Rosetti, Kogalniceanu, Alecsandri, Cuza, Negruzzi si I.C. Bratianu.

Sub regele Carol I, nu mai putin de 12 din 19 prim-ministri au fost masoni, ca si alti importanti oameni politici ai vremii. Acum, Francmasoneria romana a facut pasul catre Marea Loja Nationala.

In fine, in perioada Romaniei Mari, o figura proeminenta a fost primul-ministru Alexandru Vaida-Voievod, incadrat in loja "Ernest Renan", alaturi de Traian Vuia, Mihai Serban s.a.

El a obtinut, datorita discutiilor cu omologii sai masoni, premierii britanic si francez, Lloyd George si Georges Clemenceau, acceptul unor importante revendicari teritoriale romanesti, inclusiv Basarabia.

Alte nume de rezonanta

Inchidem cercul sfarsitului de capitol cu numele unor oameni care se afla si astazi, ori s-au aflat pana nu demult, in primele randuri ale celebritatilor Masoneriei romanesti: Petre Roman, Viorel Hrebenciuc, Ioan Rus, Gelu Voican Voiculescu, Dumitru Prunariu, Lucian Bolcas, Alexandru Ciocalteu, Constantin Balaceanu Stolnici, Virgil Ardelean, Ioan Talpes, Ovidiu Tender, Gheorghe Carp, Irinel Popescu, Alexandru Bittner, Razvan Teodorescu, Victor Babiuc, Gheorghe Zamfir, Crin Halaicu, Tudor Gheorghe, Florian Pittis si Adrian Severin.

Opinii in contradictie

Ziaristul si muzeograful Horia Nestorescu-Balcesti, renumit pentru lucrarile sale de istorie a Masoneriei romane, afirma ca:

"Romanii datoreaza Francmasoneriei faurirea Romaniei Moderne, a Independentei, a Regatului, a Statului national unitar si suveran".

Biserica Ortodoxa Romana este de cu totul alta parere. Prin Hotararea Sfantului Sinod din 1937, la concluziile Mitropolitului Nicolae al Ardealului, ramasa si astazi in vigoare, aceasta subliniaza in sapte puncte urmatoarea sinteza:

"Este o organizatie mondiala secreta, in care evreii au un rol insemnat, avand un rit cvasi-religios, luptand impotriva conceptiei crestine, impotriva principiului monarhic si national, pentru a realiza o republica internationala, laica. Este un ferment de stricaciune morala, de dezordine sociala. Biserica osandeste Francmasoneria ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7260 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mladinoiule: ai uitat ceva important...Noul patriarh Daniel e si el mason infiltrat in BOR, dupa uciderea mascata a lui Teoctist!

practic Daniel falsul patriarh e calul troian in sinul BOR! cum crezi ca aluat Videanu pe nimic mii de hectare care apartineau BOR???

 

Daca e adevarat inseamna ca

Romania mare,nu s=a facut prin marile adunari dela Alba Iulia.Chisinau sau Cernauti. Inseamna ca Regatul Romaniei a fost impus de masoneria britanica si franceza.Acum Francmasoneria a facut pasul catre Marea Loja Nationala.Deci i-mi pot explica dece exista persoane care au o imunitate imunitara adica pot face orice "Gheseft" ei sunt de neatins.I-mi mai explic dece la alegeri trebuie sa iasa oameni echilibrate.I-mi mai explic dece altor oameni indiferent de capacitate si dragoste de neam usa le este inchisa.Dar oare dece masoneria numeste oamenii obisnuiti "profani " ?Pentruca muncesc ca profanii tinandu-i in spate ? De aceia nu ma mai mir dece tara merge cum merge.Oameni nealesi si nestiuti vor sa comande acest popor.Se pare ca prima porunca este disparitia notiunii de neam.

 

Am uitat sa intreb

Daca Romania Moderna,Mare.Regatul ,independenta,unitatea .suveranitatea le-a facut masoneria,pentruce a fost necesare guverne,parlamente,armate razboaie ? Dar comunismul si Rev.Bolsevica,a cui creatie a fost >/Poporul ce a facut in acest timp ?A muncit,a luptat.si a rabdat,de,nu sunt profani degeaba.Oar aceasta masonerie nu poate juca cu cartile pe masa,fara chibiti si sefi "dela etaj"care vad cartile ? Dece au atata splrit de sacrificiu,cand nimeni nu la cere ?

Ninciuni !

Francmasonii au furat efortul si lupta Romaniei si romanilor, atribuindusi-o lor.l

Independenta Romaniei a fost ani la rand nerecunoscuta de Franta cu toti francmasonii ei.
CAnd Franta nu7 a mai avut incotro , la presiunile altor state recunoaste independenta astatului roman, dupa doi ani.

Nicidecum Franta nu a recunoscut independenta Romaniei de pe urma influentei francmasonilor ci a conjunturii politidce create in europa.

 

ce-am spus eu in prima parte

toti comunistoizi se dau masoni-loja moscovita !

 

Adevarul despre francmasoneria mondiala

Sunteti invitati sa vizitati site-ul Deconspirarea francmasoneriei
http://deconspirareafrancmasoneriei.wordpress.com/
Contine informatii noi, zeci de carti, filme documentare, linkuri utile despre francmasonerie si Noua Ordine Mondiala.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor