Imagini uimitoare ale prohibitiei alcoolului din America (Galerie foto)

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 23:52
23916 citiri
Imagini uimitoare ale prohibitiei alcoolului din America (Galerie foto)
Foto: io9

Perioada prohibitiei alcoolului din America, dintre anii 1920 si 1933, a avut efecte negative, subminand societatea si stimuland criminalitatea. In toti acesti ani, producerea si vanzarea de bauturi alcoolice au fost complet interzise pe teritoriul Statelor Unite.

In aceasta perioada, politia a confiscat milioane de litri de alcool, care au fost aruncate la canal, potrivit io9.

Interdictia a fost instituita dupa decenii de lupta pentru ratificarea amendamentului al 18-a. Acesta a fost propus de catre Senatul Statelor Unite pe 18 decembrie 1917 si pus in aplicare din 17 ianuarie 1920.

Dupa un an de la ratificarea amendamentului, fabricarea, vanzarea sau transportul de alcool, importul sau exportul bauturilor din Statele Unite au fost interzise.

Legea Volstead, cunoscuta ca Legea prohibitiei nationale, aplicata din 17 ianuarie 1920, a fost abolita pe 5 decembrie 1933.

125.000 de litri de vin au fost aruncate la canal la fabrica North Cucamonga din Los Angeles in februarie 1920.

Sub supravegherea politistilor butoaie pline de alcool au fost aruncate, dupa un raid din anul 1921 la New York.

O incredibila piramida construita din mii de butoaie cu alcool a fost arsa in anul 1924.

Sute de litri de alcool descoperit de catre politisti in timpul unui raid efectuat la o distilerie ilegala, a fost aruncat pe ferestrele unui imobil cu trei etaje din Detroit in 10 decembrie 1929.

O impresionanta demonstratie s-a desfasurat pe strazile New York-ului in mai 1932, unde oamenii marsaluiau cu pancarte, pe care era scris "Vrem bere".

O memorabila manifestatie a unor protestatari, imbracati la patru ace, pe unul dintre marile bulevarde ale New York-ului cerand cu vehementa reintroducerea bauturilor alcoolice.

Un afis urias afisat pe o masina de epoca anunta cu mare fast: "Zile fericite: Avem bere din nou", imediat dupa abolirea legii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#imagini prohibitia alcoolului America, #interzicerea alcoolului Statele Unite, #fotografii prohibitia Statele Unite , #documentar