Ziare.com

Imagini uimitoare ale prohibitiei alcoolului din America (Galerie foto)

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 23:52

   

Imagini uimitoare ale prohibitiei alcoolului din America (Galerie foto)
Perioada prohibitiei alcoolului din America, dintre anii 1920 si 1933, a avut efecte negative, subminand societatea si stimuland criminalitatea. In toti acesti ani, producerea si vanzarea de bauturi alcoolice au fost complet interzise pe teritoriul Statelor Unite.

In aceasta perioada, politia a confiscat milioane de litri de alcool, care au fost aruncate la canal, potrivit io9.

Interdictia a fost instituita dupa decenii de lupta pentru ratificarea amendamentului al 18-a. Acesta a fost propus de catre Senatul Statelor Unite pe 18 decembrie 1917 si pus in aplicare din 17 ianuarie 1920.

Dupa un an de la ratificarea amendamentului, fabricarea, vanzarea sau transportul de alcool, importul sau exportul bauturilor din Statele Unite au fost interzise.

Legea Volstead, cunoscuta ca Legea prohibitiei nationale, aplicata din 17 ianuarie 1920, a fost abolita pe 5 decembrie 1933.125.000 de litri de vin au fost aruncate la canal la fabrica North Cucamonga din Los Angeles in februarie 1920.Sub supravegherea politistilor butoaie pline de alcool au fost aruncate, dupa un raid din anul 1921 la New York.O incredibila piramida construita din mii de butoaie cu alcool a fost arsa in anul 1924.Sute de litri de alcool descoperit de catre politisti in timpul unui raid efectuat la o distilerie ilegala, a fost aruncat pe ferestrele unui imobil cu trei etaje din Detroit in 10 decembrie 1929.O impresionanta demonstratie s-a desfasurat pe strazile New York-ului in mai 1932, unde oamenii marsaluiau cu pancarte, pe care era scris "Vrem bere".O memorabila manifestatie a unor protestatari, imbracati la patru ace, pe unul dintre marile bulevarde ale New York-ului cerand cu vehementa reintroducerea bauturilor alcoolice.Un afis urias afisat pe o masina de epoca anunta cu mare fast: "Zile fericite: Avem bere din nou", imediat dupa abolirea legii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8577 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

uitati'va si luati aminte

bey gaciilor ce stiti voi ce'i legea? nici macar taxe nu acceptati sa platiti. daca in romanika ar fi introdusa pedeapsa cu moartea pentru neplata taxalor ar ramine juma din romanashi.

 

Cunoscatorule

Vad ca le ai cu legea. Vrei sa ne luminezi si pe noi astia mai ignoranti, sau vrei sa ne executi pentru simplul fapt ca nu acceptam anumite taxe aberante si/sau pentru ca fondurile din taxe nu se regasesc in denumirea taxei.

Amendamentul 16 (legea taxei pe venit) n-a fost ratificat

legal in 1913. Teoretic (cel putin) nu este legal. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Law_that_Never_Was.

Amendamentul a fost introdus cu intentia de a compensa dobanda imprumutului monedei americane de catre Federal Reserve, creata in acelasi an. Cu alte cuvinte un fel de furt legal al Federal Reserve, o banca privata creeata cu intentia de a subjuga economia si finantele americane.

http://www.thelawthatneverwas.com/

Poti gasi tone de informatii pe net.

http://newsblaze.com/story/20100115170317itqa.nb/topstory.html

Hai sa mori tu impuscat florika,..

ca banii pe care-i faci "under the table" fugi repede si-i declari la stat ??
Taxele sint facute pentru sclavi bai baiete,...nu pentru stapinii lor !!
Eu as incepe cu desfiintarea guvernelor, prin moartea elitelor care conduc lumea, fir'ar mama lor sa fie de satanisti care-au adus omul muncitor. doar platitor in zilele noastre !!!.. da' bogatu nu-i crede flamindului.
Mai taci dreacqk'lui din gura ca mi-ai stricat seara toata... te-ai mai pus si motz in cap de lista, spalatorule de bani murdari.

 

O lege extrem de dura, contestata cu putere:

Cum se poate sa fii vesel, fara si-o halba de bere?!

 

IAR NU va-ti prins de Adevaratuu' MOTIV al Prohibitziei ...

Constituirea MAFIEI.

Ca sa ELIMINE tacut si far' de Gretzuri Constitutzionale pe TOTZI, To'arasi Oponentzii POLITICI.

Si, Sistemuu' functzioneaza SI Acuu' ...

Alt-FEL NU pot pricepe CUM de mai exista MAFIA.
Pen'ca, ca_CAND SE vrea, NU se sxista sa NU se ELIMINE Ceva care SUPARA cu adevarat ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor