Nikola Tesla, parintele razei mortii: Arma teribila ce distrugea o armata la 320 de km

Marti, 15 Iulie 2014, ora 20:36
24640 citiri
Nikola Tesla, parintele razei mortii: Arma teribila ce distrugea o armata la 320 de km
Foto: The Week

Genialul om de stiinta, Nikola Tesla, a imaginat in anul 1934 o arma teribila care putea "cauza distrugerea a 10.000 de avioane si a unei armate la o distanta de 320 de kilometri". Arma se baza pe un fascilul de particule de mare energie.

Tesla a fost un vizionar al timpului sau, desi multe din visele sale de valorificare ale fortelor naturii au fost amanate, dupa moartea sa din anul 1943, potrivit The Week.

Va prezentam unele dintre cele mai interesante viziuni ale lui Tesla, care au devenit realitate, dar si altele ce nu s-au pus in aplicare.

Undele radio

Desi italianul Guglielmo Marconi este in general recunoscut ca inventatorul radio-ului, Tesla are contributii importante. Inca din anul 1895, el a aratat ca ar putea primi si transmite semnale radio cu ajutorul a doua bobine Tesla care rezonau la aceeasi frecventa.

Tesla a crezut ca poate sa trimita undele radio pe tot globul din laboratorul sau Wardenclyffe Tower, un dinam gigantic pe care a inceput sa-l construiasca in anul 1901.

Smartphone-ul

Tesla a prezis ca, odata cu aparitia radiodifuziunii fara fir, oamenii ar putea avea la indemana "un instrument ieftin, nu mai mare decat un ceas, care va permite purtatorului sa auda oriunde, pe mare sau pe uscat, muzica sau discursul unui lider politic difuzate dintr-un alt loc".

Aceasta viziune a lui Nikola Tesla este foarte aproape de smartphone-ul modern.

Energia electrica fara fir

Wardenclyffe nu a fost planificat doar pentru a fi un releu de transmisie; Tesla intentiona sa-l foloseasca si pentru a demonstra ca poate transporta electricitatea prin aer. Din pacate, Tesla nu a beneficiat de sansa de a-si demonstra conceptul de transfer de electricitate fara fir.

Dar visul sau, al energiei electrice fara fir, continua si astazi. WiTricity, o companie din Massachusetts, lucreaza la un dispozitiv wireless de transmitere a energiei electrice.

Raza mortii

Aceasta este una dintre viziunile lui Tesla care a ramas nerealizata. In 1934, Tesla a declarat jurnalistilor ca a conceput un aparat numit Teleforce, care foloseste un flux de particule concentrate cu scopul de a crea un fascicul de mare energie ce "ar putea dobori o flota de 10.000 de avioane inamice la o distanta de 320 de kilometri si ar cauza moartea unei armate".

Tesla a declarat ca scopurile sale au fost in cele din urma unele pasnice; el a vrut sa inventeze o arma care sa puna capat razboaielor.

URSS-ul a incercat o etapa initiala a testului, dar in cele din urma proiectul nu a mai fost realizat. Inca din timpul Razboiului Rece, Statele Unite au investigat posibilitatea crearii unui fascicul de particule, ca parte a unui sistem de aparare antiracheta, dar proiectul a ramas nefinalizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Tesla parintele razei mortii, #inventii nikola tesla, #viziuni viitor Nikola Tesla, #previziuni viitor Nikola Tesla , #documentar