Ororile savarsite de nazisti detinutilor din lagarele de concentrare

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 10:20
16631 citiri
Ororile savarsite de nazisti detinutilor din lagarele de concentrare
Foto: Listverse

Ororile savarsite de nazisti in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial au constituit niste crime abominabile. Germanii au efectuat numeroase experimente sinistre asupra detinutilor din lagarele de concentrare.

Dintre acestea mentionam injectarea detinutilor cu diverse substante, privarea de apa sau hrana sau mentinerea acestota in celule intunecate, unde nu exista niciun fel de lumina, potrivit Listverse.

Va prezentam cateva dintre ororile pe care nazistii din trupele lui Hitler le-au facut in perioada razboiului.

Experimente pe detinuti

Nazistii au efectuat numeroase experimente pe detinutii din lagarele de concentrare, dar nu toate se cunosc pentru ca multe documente au fost distruse. Dintre acestea, mentionam introducerea prizonierilor in apa cu gheata pentru a studia efectele hipotermiei, injectarea cu substante chimice si otravuri pentru a testa eficienta lor sau efectuarea de operatii fara anestezie.

Fara apa

Un experiment sinistru a fost realizat pe aproximativ 90 de detinuti rromi de catre doctorul Hans Eppinger, care i-a fortat pe acestia sa bea altceva decat apa, pentru a studia efectele produse.

Lipsa alimentelor

Portia de hrana a unui detinut a fost insuficienta, iar lipsa unei nutritii adecvate i-a dus pe detinuti in situatia de a fura mancarea celor care mureau sau de a consuma resturi alimente aruncate la gunoi.

Celulele intunecate

Unii detinuti au fost pur si simplu fortati sa stea intr-o camera fara hrana sau apa, pana au murit. Cei care au supravietuit diverselor metode ale nazistilor au fost supusi unui alt experiment. Detinutii erau inchisi in asa-numitele "celule intunecate", in care nu patrundea nicio lumina, iar ocupantii acestora se sufocau lent din cauza lipsei de oxigen.

Muzica

Nazistii au fost cu adevarat sadici atunci cand au recurs la o tortura psihologica, transformans muzica intr-o arma.

Orchestra, compusa din prizonieri, interpreta o muzica optimista, iar detinutii erau obligati sa cante in timp ce marsaluiau spre propria lor moarte. Muzica a continuat si atunci cand oamenii au fost gazati, dar aceasta nu putea acoperi tipetele detinutilor.

Trenurile

Transportul a mii de oameni in lagarele de concentrare nu a insemnat pentru nazisti un lucru usor de facut. Desi fiecare vagon era capabil sa transporte 50 de pasageri, nazistii incarcau si peste 200 de oameni in el.

Pasagerii nu primeau apa sau hrana si nu era un lucru neobisnuit ca oamenii sa moara in timpul calatoriei. Intr-un tren care a ajuns intr-o tabara din Corfu, dupa 18 zile de calatorie, nazistii au gasit toti oamenii morti.

Misiunile speciale

Unii detinuti erau insarcinati cu anumite misiuni speciale in lagare. Ei aveau sarcini inspaimantatoare, de la preluarea mortilor, extragerea dintilor de aur, arderea la crematoriu si curatirea cenusii cadavrelor.

Acesti detinuti erau considerati niste "pazitori de secrete" si deoarece era prea periculos de a fi mentinuti in viata prea mult timp, ei erau ucisi la cateva luni si inlocuiti cu altii.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#orori nazisti lagare concentrare, #crime savarsite nazisti razboi, #experimente nazisti detinuti lagare , #documentar