Poze noi, cutremuratoare, cu iarna atomica a Hiroshimei din 1945 (Galerie foto)

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 08:52
14343 citiri
Poze noi, cutremuratoare, cu iarna atomica a Hiroshimei din 1945 (Galerie foto)
Foto: Daily Mail

Imagini terifiante au aparut recent, dupa 66 de ani de la catastrofala bomba nucleara de la Hiroshima, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Fotografiile au fost gasite dupa 66 de ani, intr-un album al unui militar britanic, care a calatorit in Japonia, la cateva saptamani dupa bombardamentul atomic, potrivit Daily Mail.

Soldatul Ronald Taylor a fost trimis in Japonia la doar cateva saptamani dupa detonarea celor doua bombe atomice de la Hiroshima si Nagasaki. Britanicii au fost insarcinati sa restabileasca o parte din infrastructura distrusa a oraselor, in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Taylor a avut aparatul de fotografiat cu el si a prins cateva instantanee din imprejurimile devastate, dar nu a dezvaluit niciodata familiei acest album. De-abia dupa moartea sa, cand nepotul sau Neil Watson s-a uitat printre lucrurile acestuia din timpul razboiului a gasit albumul plin de praf.

Mai multe fotografii alb-negru arata un peisaj sinistru, in care se vad gramezi de moloz si metal contorsionat. In alte imagini apar militarii britanici, ce se delectau in timpul liber prin organizarea unor partide de fotbal.

Euforia soldatilor britanici contrasteaza cu mizeria si suferinta indurate de japonezi, care au pierdut 200.000 de oameni in cele doua deflagratii nucleare.

Watson, sofer de autobuz, in varsta de 40 de ani, a publicat fotografiile pe un site, ce prezinta fapte din razboi. "Am fost constient ca bunicul meu a fost in Japonia, dupa razboi, dar el nu a vorbit niciodata despre ce a facut sau a vazut", a spus Watson.

Ronald Taylor a fost chemat sa-si satisfaca stagiul militar in aprilie 1944, cand avea varsta de 21 de ani. Se presupune ca a ajuns in Japonia la sfarsitul anului 1945, la cateva saptamani dupa ce japonezii s-au predat.

"In acele zile, oamenii nu au fost probabil constienti de nivelul radiatiilor produse de bomba nucleara", a spus Terry Charman, istoric la Muzeul Imperial War din Marea Britanie.

Taylor a ramas in Japonia pana in iunie 1947. Medicii britanici au efectuat controale regulate privind nivelul radiatiilor, in timpul stationarii militarilor englezi in Japonia. Ronald Taylor nu a dat niciun semn ca ar fi fost intoxicat cu radiatii in Japonia, el murind in anul 2003, la varsta de 80 de ani.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#fotografii noi hiroshima bombardament nuclear, #imagini hiroshima dupa bomba atomica, #fotografii bomba nucleara hiroshima 1945 , #documentar