Ziare.com

Reversul medaliei: Razbunarile cumplite ale romanilor (II)

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 11:53

   

Reversul medaliei: Razbunarile cumplite ale romanilor (II)
Tulburarile provocate de evrei in timpul evacuarii Basarabiei si nordului Bucovinei au atras dupa sine reactii violente din partea refugiatilor si soldatilor romani.

Ura mocnita din sufletele conationalilor nostri a erupt impotriva evreilor dupa evenimentele dramatice petrecute in teritoriile cedate. Nimic nu a putut sa le stavileasca simtul razbunarii, rusinea trebuia spalata.

Inspectoratul Regional de Politie Iasi emite un raport pe data de 3 iulie 1940, in care sunt mentionate actele de vandalism la adresa comerciantilor si carciumarilor evrei din regiune, dar si alte fapte teribile:

"....evreul Iancu Weissmann.... plecand din Vaslui, cu trenul personal intr-un vagon cl III-a, au sarit asupra lui sase militari, care l-au batut si, dupa ce i-au luat banii si obiectele cele necesare.... intre statiile Munteni- Crasna, l-au asvarlit pe fereastra.

La Tg-Frumos serviciul de politie militara din statie a transportat la spitalul local, pe Landam Haim Itic, din Piatra-Neamt, in stare muribunda, care prezenta o lovitura la baza craniului.

La spital el a sucombat, cadavrul fiind dus la morga. Din informatiuni, sus-numitul ar fi fost batut in trenul ce venea de la Pascani, in ziua de 2 iulie.

[...] in trenul Pascani-Venesti si retur, au fost aruncati din mersul trenului opt evrei care mergeau pentru concentrare la unele din unitati.

[...] s-au produs cazuri similare pe linia Iasi- Pascani, fiind adusi multi raniti, care au fost pansati in gara Pascani."

Soldatii romani vor sa-si faca dreptate

Este subliniat ca multi dintre agresori sunt ostasi romani care se intorceau din Basarabia si nordul Bucovinei intaratati si furiosi pe evreii care s-au dedat la violente impotriva lor:

"[....] Un capitan Sabresie, de la o unitate de tancuri, ce se afla in ziua de 2 la Sculeni-Targ, s-a exprimat ca atunci cand vor trece prin Iasi, vor impusca cel putin o suta de evrei pentru a razbuna suferintele lor din Basarabia."

Pana si oficiali ministeriali au comis acte vadit impulsive:

"Comisariatul de Politie Pascani raporteaza ca in ziua de 1 in oficiul biroului de Politie Pascani, in timp ce un numar de patru calatori evrei loviti pana la sange, au fost scapati de organele politiei dintre militari, cari ii loveau, a intrat dl. locotenent Nicolae Mihai, din Ministerul Apararii Nationale si, fara niciun motiv, a lovit, fata de politie, pe unul din evreii cari se plangea ca a fost maltratat."

Evreii, cu grenade si revolvere

Tot in raportul eliberat pe 3 iulie se mentioneaza ca ostasii care s-au dedat la acte violente invoca faptul ca evreii au fost inarmati si ca vroiau sa comita acte de sabotaj, insa, ca invinuirile nu au putut fi dovedite.

O telegrama adresata Marelui Stat Major pe 2 iulie 1940 mentioneaza o astfel de intamplare:

"In statia Cucuteni, un evreu in haine militare a fost surprins cand a scos un revolver din buzunar cu intentia probabila (de a trage - n.red.) intr-un general ce se afla pe scara unui tren in trecere.

Evreul a fost dezarmat de serg. Pavelescu din Reg. 6 Vanatori si apoi batut si strapuns cu baioneta de mai multi ostasi. In aceasta statie alti doi evrei au fost aruncati din tren tragandu-se asupra lor.

In statia Targul Frumos un alt evreu gasit cu un revolver si o grenada in buzunar a fost dezarmat si apoi omorat. Evreul era medic in Targul Frumos."

Piedici in calea violentelor

In fata tuturor acestor desfasurari tragice de evenimente comandantii armatei au cerut ca fiecare tren sa aiba o escorta militara care sa mentina ordinea si sa curme orice act de violenta, paza in statii sa fie intarita, iar ostasii rataciti de unitatile lor sa fie reincorporati grabnic.

S-a facut apel si la simtul demnitatii fiecaruia. Totusi, in ciuda eforturilor de a restabili pacea, unii nu au renuntat la violente.

Trenul condamnatilor

Inspectoratul de Politie Iasi aduce la cunostinta tot pe 3 iulie 1940 de un incident ce se petrecuse cu o zi inainte.

Un tren ce transporta optzeci de evrei care vroiau sa treaca granita in Uniunea Sovietica sosise la Iasi racnind ca au fost batuti in statiile Vaslui, Grajduri si Barnova de locuitorii din zona.

Pe tren fusese scris cu var urmatorul indemn: "Omorati jidanii caci acestia ne-au distrus tara". Numai dupa ce inscriptiile au fost sterse si paza trenului a fost intarita, el si-a putut continua drumul.

Pogromul de la Dorohoi

In raportul contrainformativ adresat Marelui Stat Major pe 4 iulie 1940 gasim detalii legate si de un alt eveniment tragic:

"Organele Jandarmeriei si Curtea Martiala a Diviziei a 6-a au constatat ca devastarile diverselor pravalii si locuinte, la Dorohoi, in ziua de 1 iulie s'a facut de catre soldatii Legiunei de Jandarmi Hotin si Regimentul 3 Graniceri pe tot axul soselei ce trece prin Dorohoi.

Focurile au fost trase de soldati. Sunt patruzeci si trei de morti dintre care sapte militari[...] Victimele sunt evrei.

Panica a fost provocata de svonul poate intentionat, ca la gara sosesc tancuri rusesti cari trag."

Pogromul de la Dorohoi a fost socotit unul dintre cele mai violente episoade antievreiesti petrecute la noi in tara.

Numarul victimelor s-a ridicat la cateva zeci, printre care s-au aflat si militari evrei. Represaliile au inceput in timpul inmormantarii soldatului evreu Iancu Solomon, ca apoi violentele sa se extinda in oras.

A fost necesara interventia generalului Constantin Sanatescu pentru a opri atacurile impotriva evreilor, care s-a infuriat pe generalii care nu si-au putut infrana oamenii.

Chiar si asa ura nu s-a lasat inabusita. Violentele savarsite in Basarabia si nordul Bucovinei au fost intr-atat de dramatice incat evreii care au participat la ele au intarit vina intregii etnii in constiinta multor romani.

Cu totii ajung sa fie catalogati ca tradatori sau neloiali. In acest fel un numar mare de oameni nevinovati au devenit victimele unei razbunari mistuitoare, care nu va fi potolita nici in anii urmatori.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5436 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Din aceste minunate articole rezulta clar

ca romanii si evreii sunt doua popoare insetate de sange, care se urasc visceral si se extermina reciproc. Multumim tanarului Dologa ca popularizeaza aceste asasinate, turnand venin proaspat peste niste rani vechi ce pareau definitiv vindecate. Mare ti-e gradina Ta, Doamne!

 

rani definitiv vindecate?

Visezi, baiatu'! si ca tine or fi multi!
Adanceste-te in istoria comunismului, vezi cine au fost si citeste-i in original pe corifeii acestei doctrine satanice, documenteaza-te cine au fost si ce crime au facut practicienii ei si vorbeste in cunostinta de caza, asa cum ti-ar sta bine, "dottore"!

2. Listă de comunisti evrei din Romania

"Gurevici Hers Leib
Gutmann Heinz, sef al Serviciului Secret Civil.
Haupt Moise, general, comandant militar al Capitalei.
Holban alias Moscovich (Moscovitz), sef al Securitătii pe Bucuresti.
Hollingher Isidor (Hollinger)

Ion Iliescu
Iliescu Ion, Presedinte al Romaniei
Iosifescu Silviu (Silvian!) alias Samson Iosifovich, cel care i-a cenzurat pe Eminescu, Alecsandri, Vlahută, de continutul care nu se armoniza cu comunismul.
Jehan Mihai, alias Jakob Michael, sef al industriei cinematografice romane.
Kleiman (Kleinmann), Moisei Solomonovici
Kofman (Kaufmann?) Iakov
Kohn Hillel
Koller Stefan, (colonel of State Securitaty, comander of Aiud Prison)
Lăzărescu N. alias Burach Lazarovich, insărcinat de afaceri a Romaniei la Paris.
Leibovici, Strul Abramovici
Lemkovici Feiga
Levin Misha secretari generali ai Ligii Generale a Muncii
Luca Elisabeta
Lupu Petre (Pressman, Pressmann)
Lutenko Moisei
Levin, fost ofiter in Armata Rosie, sef al Cenzurei pentru presă.
Liman Horea, alias Lehman, redactor secund al Scanteii.
Marin "Gaston" Gheorghe (Gh. Grossmann)
Mezincescu Eduard (Mezingher, Mesinger)
Moghioros Alexander, Ministru al Nationalitătilor, evreu din Ungaria.
Morghenstern (Morgenstern), Izrail (Israel) Markovici
Nas Leon (Littman, Littmann)
Nicolschi Alexandru (Boris Grünberg), colonel of State Securitaty
Manole Ofelia
Oieru Simon, alias Schaeffer, subsecretar de stat.

Bogdan Olteanu
Olteanu Bogdan, presedinte al Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei

Ana Pauker (Hannah Rabinsohn)
Pauker Ana alias Hannah Rabinsohn , Ministru de Externe si agenta nr.1 a Moscovei la Bucuresti.

Marcel Pauker
Pauker Marcel
Pintilie Gheorghe (Pantelei "Pantiusa" Bodnarenko; numele idis necunoscut; Grünberg?), general de Securitate; sotia, Ana Toma
Porumbacu Veronica (Scherfelberg), poetă
Rădăceanu Lotar alias Lothar Wuertzel, ministrul muncii.
Răutu Leonte, alias Lev Oigenstein
Roller Mihail, Presedinte al Academiei Romane, autorul istoriei falsificate a Romanilor.

Petre Roman
Roman Petre, prim ministru al Romaniei
Roman Valter, alias Ernő Neuländer, maior KGB, tatăl lui Petre Roman, sef al Serviciului de Educatie, Cultură si Propagandă al Armatei.
Samoilă alis Samuel Rubinstein/Rubenstein, director guvernator al Scanteii."

maut al takfiri

Sionismul i-a facut pe evrei un popor aproape normal..asta au si vrut parintii lui(al sionismului,)..un popor care isi lucreaza campurile,isi plateste trantorii care numai citesc Tora si fac copii,si se apara de invadatori..trecute timpurile in care invadatorii,ma rog,pasnici,dar tot invadatori,erau ei..bravo la sionism.

1. Listă de comunisti evrei din Romania

"Această listă include evreii care au preluat guvernarea Romaniei in primii ani ai regimului communist adus de tancurile sovietice. Acesti evrei au făcut un Holocaust (Genocide) impotriva romanilor care este parte a Holocaustului Rosu. De asemenea, lista ii cuprinde si pe evreii care au venit la putere după 1989 si care sunt produsul sistemului comunist.
Abraham Ecaterina
Apostol Gheorghe, alias Gerschwin, presedinte al Sindicatului Muncitoresc
Aritonovici Sami
Badan Alexandru, alias Alexander Braunstein, sef al Comisiei de Control al Străinilor.
Bakal Israil
Baranga Aurel alias Ariel Leibovich, inspector general al artelor.
Bădău Alexandru, alias Braunstein seful sectiei de evidentă a străinilor
Beiner Sigi (Sigfried? Siegmund? Bainer, Bayner)
Bercovici Levin alias Lewin Bercovich, tiran al Universitătii din Bucuresti, care controla corpul profesoral, venit din Rusia.
Bogopolski Haim
Breslasu Marcel, alias Mark Breslau, director general al Departamentului Artelor.
Brucan Silviu (Samuil Brukner, Samuel Bruckner), redactor sef al Scanteii
Bruhis Mihail (Strul Pinhusovici Kofman, Kaufmann)
Bughici Simion
Bunaciu Avram alias Abraham Gutman, Secretar General al Adunării Nationale, realul conducător al Adunării.
Cassian Nina (Renée Annie Cassian), poetă
Călugăru Ion, scriitor
Chisinevschi Iosif alias Iakob Broitman, vicepresedinte al Consiliului de Ministri si membru al Comitetului Central.
Chisinevschi Liuba alias Liuba Broitman, presedintă a Femeilor Romane Antifasciste. UFDR [sotia evreului: Iosif Chisinevschi].
Cristescu Pavel alias Kleinmann
Crohmălniceanu Ovid (Moise Kahn), critic literar
Crăciun Constanta
Costea (Zeider), Mirel, in 1944 era Seful Serviciului de Informatii din Formatiunile de Lupta Patriotice, sef Sectia Cadre a CC al PCR.
Cotovschi Grigore
Czeller (Zeller), seful securitatii in nord-vestul Ardealului.
Constantinescu Miron alias Mehr Kohn, Ministru al Minelor si membru al Comitetului Central.
Dobrogeanu-Gherea Constantin, alias Solomon Katz –social democrat.
Dulgheru Mihai(Dulbergher Mihai - State security colonel, inspector of all prisons)
Ebner Silvia
Einhorn Wilhelm
Faierstein (Feierstein, Feuerstein) Raia (Raisa?)
Fainaru Harry, alias Hersch Feiner, sef de legatie in Ambasada din Statele Unite.
Flexer Michael (Flechser, Flachser)
Florescu Mihail alias Iacobi
Frenkel Isak
George Silviu, alias Gersch Gollinger, secretar general in Ministerul de Interne.
Georgescu Teohari, alias Burah Tescovich, Ministru de Interne.
Goldberger Fanny
Goldberger Nicolae (Goldberger Miklós)
Goldstein Max
Goldstein Seiman
Graur Alexandru alias Alter Brauer, director general al Societătii Radiofonice Romane."

Vindecate pentru tine poate.

...

adevar general valabil

Violentele savarsite in Basarabia si nordul Bucovinei au fost intr-atat de dramatice incat evreii care au participat la ele au intarit vina intregii etnii in constiinta multor romani.

 

3. Listă de comunisti evrei din Romania

"Sielberman (Silbermann) Iosif
Saevici Faibisch
Sam Asriel, alias Serban, secretari generali ai Ligii Generale a Muncii
Schnapp, director guvernator al ziarului Romania Liberă.
Sencovich Alexander, secretari generali ai Ligii Generale a Muncii
Sepeanu Tudor
Stoica Gheorghe (Moscu Cohn)
Stupineanu, alias Stappnau, sef al Spionajului Economic.
Stöffel Emeric, evreu din Ungaria, ambasador al Romaniei in Elvetia.
Suder William, alias Wilman Suder , sef al Contra Spionajului.
Szillagy Ida, prietenă a Anei Pauker, reala conducătoare a Ambasadei din Londra.
Strul Mauriciu, comander of State Security in Galati
Teigher Simion (Teiger)
Tertulian, N. (Nathan Veinstein/Weinstein), literary critic
Tismăneanu Leon (Lev Moiseevici Tismenetki)
Toma Sorin (Moscovici), pressman of "Scanteia"
Ungureanu Mihai Răzvan, membru supleant in Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist
Vass Ghizela, a condus sectia externe, evreică maghiară, bunica lui Bogdan Olteanu
Vihrev, Abram Naumovici
Vinter Joan alias Jakob Winter, al doilea critic literar marxist al Romaniei.
Voicu Stefan (Aurel Rottenberg)
Voiculescu Ervin alias Erwin Weinberg, sef al Departamentului pentru pasapoarte in Ministerul de Externe.
Zaharescu Barbu (Zuckerman, Zuckermann)
Zamfir Laurian, alias Laurian Rechler, general, sef al Securitătii.
Zeider, jurisconsult al Ministerului de Externe.
Zeiger Lev, director general in Ministerul Economiei.
Zighelbaum (Ziegelbaum), Strul
Wassermann Ilka, reala directoare a Ministerului de Externe.
Weigel, tiranul Universitătii din Bucuresti. Conducea operatia de epurare a studentilor anti comunisti.
Weiss Ludovic"Platforma pentru solutionarea online a litigiilor