Se schimba istoria? Iata cand a murit cu adevarat Anne Frank

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 09:25
13282 citiri
Se schimba istoria? Iata cand a murit cu adevarat Anne Frank
Foto: Biography

Anne Frank, evreica a carei poveste a facut inconjurul lumii dupa ce a fost inchisa in tabara de concentrare Bergen Belsen, ar fi murit mai devreme decat se stia, sustin expertii.

In aceste conditii, s-a infirma ipoteza ca ea si sora sa, Margot, au murit cu doua saptamani inainte ca lagarul sa fie eliberat, arata Daily Mail.

Anterior se credea ca micuta evreica a murit de tifos pe 31 martie 1945, cu doua saptamani inainte ca cei din lagar sa fie eliberati.

Un nou studiu arata ca Anne Frank ar fi murit la mijlocul lunii februarie, ceea ce inseamna ca, si daca trupele britanice ar fi ajuns mai devreme, ea tot nu ar fi supravietuit. Avand in vedere ca aliatii au eliberat lagarul pe 15 aprilie, a existat gandul amar ca fata ar fi putut fi salvata.

Erika Prins, un cercetator de la Muzeul Casa Anne Frank, a realizat un nou studiu si a descoperit ca Anne si sora sa au inceput sa prezinte simptome de tifos la inceputul lunii februarie. Potrivit autoritatilor sanitare olandeze, pacientii cu tifos nu traiesc mai mult de 12 zile.

"Avand in vedere acest lucru, data decesului este mult mai probabil sa fie in luna februarie. Data exacta nu este cunoscuta", se arata in studiu.

Istoria cutremuratoare: Cazul Annei Frank intr-o noua lumina

"A fost oribil. A fost groaznic. Si inca mai este. Dar cand se spune ca a murit la sfarsitul lunii martie ofera sentimentul ca a murit exact inainte de eliberare", sustine Erika Prins, adaugand ca oamenii se gandesc ca "daca ar mai fi trait doua saptamani....ei bine, nu este adevarat".

Anne si Margot sunt doar doua dintre cele 35.000 de persoane care au murit la Bergen-Belsen cand o epidemie de tifos a facut ravagii in lagar.

Jurnalul Annei, in care tanara povesteste cum familia ei s-a ascuns in Olanda in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si tot ce a urmat apoi, a devenit best-seller cand a fost publicat. Acesta a fost lansat de tatal sau, care a supravietuit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Anne Frank studiu moarte, #Anne Frank murit, #Anne Frank moarte, #Anne Frank data moarte , #documentar