Ziua Editurii Eubeea celebrata la Timisoara

Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 18:32
3015 citiri
Ziua Editurii Eubeea celebrata la Timisoara
Foto: informatiadeseverin.ro

In sala de cenaclu a Filialei Timisoara a uniunii Scriitorilor din Romania si a revistei Orizont a fost sarbatorita Ziua Editurii Eubeea.

Ocazie cu care au fost lansate cinci volume de autori banateni. E vorba de volumul "Respir sub alt cer", de scriitoarea Nina Ceranu (foto), "3 x Oravita" , de Igor Isac, Mihai Moldovan si Doru Ileana, "Un vas fara nume", de Maria Bologa, "Alba neagra", de Costel Simedrea si "Evadatii din Clexane", de Dumitru Huruba.

Despre volumele lansate au vorbit criticii si scriitorii Cornel Ungureanu, Ion Jurca Rovina, Iacob Roman, Gheorghe Sechesan, Manolita Dragomir Filimonescu si Constantin Stancu.

In alocatiunile lor, vorbitorii au scos in evidenta importanta, dar si necesitatea, Editurii Eubeea in promovarea tinerilor scriitori, si nu numai, dar si rolul pe care il ocupa respectiva editura in manifestarile literaturii banatene, prezente si trecute, in peisajul cultural Timisoara, Oravita, Resita si Caransebes.

Poetul Iacob Roman a subliniat faptul ca "autorul nu poate sa isi dea masura adevarata daca literatura nu depinde de complexul format din reviste, asezamante culturale si edituri bune..."

El a readus in discutie, pentru ca tinerii de azi sa ia aminte, manifestarile culturale de pe Valea Almajului, precum si cele care au avut loc in Caransebes sau in "orasul poetilor", Oravita, si "fara de care o serie de autori din partea de vest a tarii nu s-ar fi remarcat".

Totodata, cu aceasta ocazie, a fost prezentat ultimul numar al revistei de literatura si arte Orizont Latin, al carei redactor-sef este Nina Ceranu, managerul Editurii Eubeea.

Doru Macris

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#cultura carte, #cenaclu lansare , #editura