Creatorii romani de moda, la Pavilionul de la Shanghai

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 23:11
1394 citiri
Creatorii romani de moda, la Pavilionul de la Shanghai

Pavilionul Romaniei la Expo Shanghai 2010 gazduieste, in perioada 9- 15 iulie 2010, Saptamana Modei Romanesti, un eveniment organizat de Asociatia FIT (Future In Textile) in colaborare cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Defilarile vor avea loc de 4 ori pe zi, in fiecare din cele 7 zile dedicate evenimentului, anunta MAE roman intr-un comunicat de presa.

Creatiile vestimentare au fost selectate din colectiile designerilor participanti la cea de-a XII-a editii a Romanian Fashion Week, care a avut loc in perioada 9-10 iunie la Iasi.

In cadrul Pavilionului Greenopolis este organizata si o expozitie permanenta cu o selectie a creatiilor designerilor romani care participa la Saptamana Modei Romanesti de la Shanghai.

Dintre creatorii vestimantari care participa la eveniment amintim pe Adelina Ivan, Alina Latan, Andra Clitan, Andreea Tincu, Irina Schrotter, Jolidon, Kinga Varga, Lena Criveanu, Lucian Broscatean, Mihaela Glavan, Razvan Ciobanu si Violeta Gaburici.

De asemenea, in cadrul Pavilionului este expusa o expozitie colectiva de fotografie, cu tema "Moda si Ecologie", semnata de fotografi romani prestigiosi: Cosmin Gogu, Marius Baragan, Gabriel Hennessey, Alex Galmeanu, Ionut Staicu , Codrin Serghei, Roro Serban si Tibi Clenci.

Romania participa in perioada 1 mai - 31 octombrie 2010 la Expozitia Mondiala organizata la Shanghai, China sub genericul "Un oras mai bun, o viata mai buna".

Pavilionul national al Romaniei - GREENOPOLIS - "MEGAPOLISUL VERDE" - ofera o viziune actuala, vibranta si atragatoare despre Romania contemporana, aceste aspecte putand fi descoperite prin vizitarea sectiunilor din cadrul pavilionului:

* spatiul expozitional principal - dedicat prezentarii civilizatiei urbane, culturii si traditiilor bogate, a potentialului natural, precum si a celorlalte elemente care fac din Romania o tara unica in peisajul european;

* spatiul dedicat evenimentelor culturale (scena) - va gazdui spectacole live: folclor, balet si dans contemporan, teatru non-verbal, muzica de camera si instrumentala, interpretari vocale, de la canto la muzica moderna;

* sala de conferinte - va gazdui seminarii specializate sau pentru publicul larg, promovand schimburile economice si comerciale, turismul, cooperarea stiintifica;

* restaurantul cu specific romanesc.

Expozitia Mondiala Shanghai 2010 se va desfasura pe durata a 184 de zile, in perioada 1 mai - 31 octombrie 2010. Organizatorii EXPO 2010 se asteapta la participarea unui numar de peste 200 de tari si organizatii internationale si a unui numar de cca. 70 milioane de vizitatori.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#expo shanghai romania, #designeri romani expo shanghai , #expozitie