Cuib cu oua de dinozaur vechi de 65 de milioane de ani, expus in Hateg

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 22:42
6016 citiri

Un cuib cu oua de dinozaur, vechi de 65 de milioane de ani, este expus la Centrul de Informare al Geoparcului Dinozaurilor din orasul Hateg, evenimentul fiind prilejuit de inaugurarea, vineri, a cladirii in care va functiona aceasta structura institutionala ce apartine de Universitatea Bucuresti.

Centrul de Informare este situat intr-o zona relativ centrala a orasului, pe o strada din spatele sediului Primariei Hateg, fiind usor de gasit, mai ales ca in ajutorul turistilor vor fi montate si indicatoare pentru pe cei interesati.

"Turistii care vin aici, in centrul Tarii Hategului, in orasul Hateg, vor afla, in primul rand, informatii despre ce, unde si cum pot vizita geoparcul.

In al doilea rand, aici va putea fi vazuta o sa fie expozitie care se va completa, in timp. Deocamdata, cel mai important exponat pe care il avem este un cuib cu oua de dinozaur, original, cu o vechime de 65 de milioane de ani, din Cretacicul Superior", a declarat administratorul financiar si de patrimoniu al Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului, Cristian Ciobanu.

Prezent la eveniment, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a spus ca institutia pe care o conduce are in plan o implicare mult mai activa in punerea in valoare a potentialului Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului, in colaborare si sub tutela stiintifica a Universitatii Bucuresti, coordonatorul acestui proiect.

"Universitatea Bucuresti este si administrator, dar si coordonator stiintific al geoparcului, cum este si normal. Acum am ridicat problema sa ne implicam si noi, autoritatile judetene si locale in partea de administratie a geoparcului. (...) Despre acest geoparc vorbim numai noi, dar oamenii nu stiu prea multe despre el. Dupa parerea mea, acest geoparc trebuie sa aiba si o rezultanta socio-economica", a afirmat presedintele CJ Hunedoara.

Muzeu in aer liber al dinozaurilor, in Tara Hategului

CJ Hunedoara a adoptat, recent, o hotarare prin care se asociaza cu Universitatea Bucuresti in vederea realizarii, in comun, al unui muzeu in aer liber al dinozaurilor din Tara Hategului.

Muzeul va avea, in final, 20 de machete de dinozauri, in marime naturala, grupate in zece scene amplasate pe o suprafata de 4 hectare. Proiectul va fi construit in apropierea comunei General Berthelot, pe raza careia se afla situl paleontologic de la Tustea, acolo unde au fost descoperite cuiburi cu oua de dinozauri pitici.

Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului este singura arie protejata de acest gen din Romania, care a dobandit recunoasterea internationala prin includerea sa in Reteaua Europeana si Reteaua Globala a Geoparcurilor, sub egida UNESCO.

Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului ocupa o suprafata de peste 102.300 de hectare si a fost infiintat in anul 2000, ca un proiect al Universitatii Bucuresti in colaborare cu autoritatile locale din zona si CJ Hunedoara.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#oua dinozaur expuse Hateg, #oua dinozaur Hunedoara, #muzeu dinozauri Tara Hategului , #expozitie