Expozitie de pictura cu acces gratuit la World Trade Center

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 21:05
2146 citiri
Expozitie de pictura cu acces gratuit la World Trade Center

Artistul vizual Tudor Plaiesu verniseaza o noua expozitie de pictura, intitulata "Hyperborea", marti, 17 septembrie, ora 19:00, la World Trade Center Bucharest.

Expozitia este deschisa in perioada 17 septembrie- 15 octombrie 2013, iar accesul publicului este liber in intervalul orar: 9:00- 22:00.

"Hyperborea" este cea de-a doua expozitie personala a lui Tudor Plaiesu din acest an si este un demers artistic in forta, inspirat de mitologiile autohtone, atat de dragi artistului, taramuri ale metaforei si ale imaginatiei.

"Hyperborea" este o expozitie-manifest a artistului Tudor Plaiesu, in care isi gasesc expresie credo-ul sau artistic, temele si preocuparile sale plastice: clar-obscurul, monocromia, tehnica en grisaille, drip painting (stropirea), portretul si gestualismul abstract. Lucrarile sunt realizate intr-o tehnica mixta proprie artistului (ulei, pulberi de aur si cupru) pe panza, dar si pe vellum (in traditia straveche a miniaturii in Asia Mica).

Expozitia este si un periplu pe care artistul il face prin istoria artei, gasim trimiteri la diferite epoci ale picturii lumii: arta Cucuteni, arta bizantina, Renastere, expresionism si postexpresionism, dar si reverente in fata marilor maestri: Ucello, Mantegna, Francis Bacon, Georges de La Tour, Caravaggio, Rembrandt.

Tudor Plaiesu este la a doua expozitie personala in 2013, aceasta vine la cateva luni dupa "Oglinda abisala", o expozitie de grafica (laviu de vin rosu pe hartie Fabriano), in premiera in Romania, deschisa in iunie tot la WTC Bucharest si care s-a bucurat de mult succes, lucrari ale sale luand drumul Austriei, Statelor Unite (New York), Frantei.

Despre Tudor Plaiesu

Tudor Plaiesu este un artist vizual complet, a absolvit Universitatea de Arta Bucuresti in 2007 si are la activ o experienta de peste 15 ani. Lucreaza grafica, pictura murala si de sevalet, gravura, ilustratie si coperta de carte, fotografie. Stapaneste cu excelenta tehnicile vechi si lucrarile sale reflecta aceasta maiestrie, fie ca este vorba de creion, penita, gravura, acuarela si laviu sau tehnici mixte.

A lucrat pictura monumentala in spatii diverse, in tehnici diverse (fresca, ulei pe perete, acrilic pe perete sau lemn). Lucrarile sale de mari dimensiuni se afla in hoteluri, institutii, restaurante, cluburi, resedinte particulare, birouri: Castel Film, Coca-Cola, Hotel Z, Ageless Club, case de avocatura, spitalul veterinar Marco Vet, Chateau de Calvieres Franta.

Artistul a lucrat ilustratie si coperta de carte (colectiile integrale Arthur Conan Doyle, Lev Tolstoi, Dostoievski, Alexandre Dumas de la Adevarul Holding), dar si ilustratie de presa (Ziarul Financiar).

Tudor Plaiesu este un excelent portretist, fiind recunoscut pentru maiestria sa in realizarea portretelor de copii si pentru proiectele sale de portret de animale.

Lucrarile sale se afla in colectii private in Romania, Franta, Italia, Belgia, Austria, Statele Unite. Alte expozitii personale: Hilton- 2009, expozitii de grafica de grup (Atelier 35).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#expozitie pictura Tudor Plaiesu, #expozitie artist vizual Tudor Plaiesu, #expozitie pictura World Trade Center , #expozitie