Muzeul Taranului Roman lanseaza expozitia The Golden Flat - Ultimul carnaval

Marti, 03 August 2010, ora 12:18
1033 citiri
Muzeul Taranului Roman lanseaza expozitia The Golden Flat - Ultimul carnaval

Muzeul Taranului Roman Bucuresti lanseaza expozitia The Golden Flat - Ultimul carnaval, o expozitie-instalatie a artistului Alexandru Poteca, cu si despre obiecte vechi si uzate, provenind din locuinte modeste din anii '70 - '80 si recuperate recent.

Dincolo de valoarea documentara a ambientului construit in spatiul expozitional, sensibilitatea artistica descopera un alt mod de raportare la trecutul care supravietuieste prin forme hibride, in cele mai neasteptate configuratii formale sau emotionale.

Vernisajul are loc vineri, 6 august, la ora 19.00, expozitia urmand a se incheia in data de 26 august. Vizitatorii sunt asteptati la Muzeul Taranului Roman de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00.

Potrivit organizatorilor, expozitia The Golden Flat - Ultimul carnaval este o dovada in plus ca ceea ce conteaza in felul in care privim un obiect sau ne raportam la o situatie sunt insolitul perceptiei si conexiunile care se produc in momentul contactului cu obiectul observatiei.

Vechiul ansamblu functional al unei locuinte obisnuite se transforma intr-un neasteptat teatru baroc. Piesele de mobilier si sute de accesorii sunt transformate prin procedee artistice. O rasturnare spectaculoasa de situatie in care obiectele fara sfarsit, pe care inca le mai gasim in multe spatii private, evadeaza intr-o noua ordine simbolica, destructuranta, cea a carnavalului.

Sculptura-obiect este o preocupare mai veche a lui Alexandru Poteca, dar de aceasta data cautarile nu tin doar de sfera esteticului. In spatele acestei expozitii sta un demers documentarist, apropiat de cel al etnografiei urbane, despre care artistul marturiseste: "documentarea, cautarea si achizitionarea tuturor pieselor, precum si intalnirea cu posesorii lor se dovedesc la fel de tentante ca si noua identitate pe care vreau s-o dau acestui spatiu al locuirii".

Pentru mai multe detalii, accesati adresa de Internet www.muzeultaranuluiroman.ro .

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#expozitie Muzeul Taranului Roman, #Muzeul Taranului Roman , #expozitie