Cele mai asteptate filme la Berlin

Joi, 11 Februarie 2010, ora 12:10
976 citiri
Cele mai asteptate filme la Berlin
Foto: Cinemagia.ro

Cea de-a 60-a editie a festivalului de la Berlin incepe vineri si se pare ca regizorii mai venerabili decat Berlinala sunt cei mai asteptati sa-si lanseze filmele.

Roman Polanski va prezenta The Ghost Writer in competitie, in timp ce Martin Scorsese ne duce pe Shutter Island in afara competitiei. Ambele filme vor fi lansate in Romania, ultimul pe 26 februarie, primul, al carui titlu in romana este acum Marioneta, pe 28 mai.

Chiar daca se afla in continuare in arest in resedinta sa din Elvetia, Polanski are toate sansele sa puna ceva paie pe foc cu Marioneta, un film cu Pierce Brosnan in rolul unui fost premier britanic si Ewan McGregor in cel al scriitorului angajat sa-i redacteze acestuia memoriile. Subiectul se bazeaza pe un thriller scris de romancierul britanic Robert Harris, volum despre care se spune ca il are de fapt in vizor pe fostul premier Tony Blair.

Marioneta are o sansa la un premiu pe 20 februarie, juriul condus de Werner Herzog putand fi influentat atat de subiectul fierbinte cat si de situatia regizorului. Proiectia de presa va fi vineri, iar Cinemagia iti va spune cat mai repede la ce sa te astepti de la noul thriller al lui Polanski.

Tot un thriller a pus la cale si Martin Scorsese in Shutter Island. Scorsese va veni la Berlin insotit de probabil cea mai importanta vedeta mondiala ce va calca pe covorul rosu anul acesta, un an foarte sarac in nume mari si glamour. Leonardo DiCaprio va reprezenta Shutter Island, a carui prima proiectie va avea loc sambata.

Alte filme asteptate sunt Howl, in care James Franco interpreteaza rolul poetului Allen Ginsberg, acuzat, dupa publicarea poemului care da si titlul filmului, ca scrie "literatura obscena". Howl a fost prezentat in premiera mondiala la Sundance.

Tot la Sundance a provocat scandal The Killer Inside Me, pentru care britanicul Michael Winterbottom a fost acuzat de violenta excesiva. Intr-una din ultimele zile ale festivalului il vom vedea pe Casey Affleck in rolul unui politist ce ascunde in spatele unui comportament aparent inofensiv porniri ucigase. Printre victimele sale se numara Jessica Alba si Kate Hudson.

Starul indian Shah Rukh Khan vine la Berlin cu My Name Is Khan, dar fanele vedetei numarul unu de la Bollywood nu vor vedea cantece, dragoste si dansuri in acest film foarte angajat politic. My Name Is Khan spune povestea unui musulman indian si a experientele sale in Statele Unite dupa atacurile de la 9 septembrie. Retinut si interogat timp de doua ore acum cativa ani intr-un aeroport american, Khan si-a transpus nefericita experienta cu autoritatile Statelor Unite in acest film prezentat in afara competitiei la Berlinala.

Greenberg, cu Ben Stiller, noul film al lui Zhang Yimou, A Woman, A Gun And A Noodle Shop, Mammuth, al duoului belgian Benoit Delepine si Gustave de Kervern si Na putu, noul film al castigatoarei din 2006, Jasmila Zbanic, sunt alte titluri care ar putea impresiona juriul.

Filmul romanesc Eu cand vreau sa fluier, fluier, de Florin Serban, are proiectia de presa sambata dimineata si Cinemagia va fi prima care-ti spune cum a fost primit de jurnalistii acreditati la Berlinala.

Citeste continuarea pe CINEMAGIA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Festival film Berlin 2010, #lansari filme Berlin 2010, #filme Berlin 2010 , #Festival Berlin