Romania, doua posibile participari la Ursul de Aur in februarie

Joi, 11 Februarie 2010, ora 12:14
893 citiri
Romania, doua posibile participari la Ursul de Aur in februarie
Foto: www.cinemagia.ro

Lungmetrajul de debut al lui Florin Serban, Eu cand vreau sa fluier, fluier, produs de Strada Film, si scurtmetrajul Colivia al lui Adrian Sitaru ar putea reprezenta Romania la urmatoarea editie a festivalului de la Berlin, anunta pentru Cinemagia surse apropiate festivalului.

Pana la anuntarea line-up-ului complet al editiei cu numarul 60 a Berlinalei, producatorii romani ai celor doua filme refuza sa-si confirme prezenta in sectiunile competitive, aceasta fiind anuntata oficial de-abia la jumatatea lunii ianuarie.

Eu cand vreau sa fluier, fluier reprezinta un dublu debut. Regizorul Florin Serban se afla la primul lungmetraj dupa ce a absolvit UNATC si cursurile de regie ale universitatii Columbia, in timp ce actorul principal, George Pistereanu (foto), de-abia a terminat liceul de arte Dinu Lipatti din capitala. Pistereanu il interpreteaza pe Silviu, un detinut dintr-un penitenciar pentru minori care decide sa evadeze desi nu mai are decat doua saptamani pana la eliberare.

In Colivia, Adrian Sitaru ni-l prezinta pe Alex (Vlad Voda), un pusti care gaseste o vrabie bolnava si o duce acasa, unde intampina rezistenta vehementa a tatalui (Adrian Titieni). Dupa o discutie in contradictoriu vrabia isi gaseste un loc pe balcon, dar pretentiile lui Alex nu se opresc aici: baiatul vrea acum si o colivie... Distributia este completata de Clara Voda in rolul mamei, trio-ul de actori fiind acelasi din succesul anterior al lui Sitaru, scurtmetrajul Valuri, realizat in 2007.

Organizatorii Berlinalei au anuntat ieri primele titluri din competitia festivalului, cele mai notabile prezente fiind revenirea Jasmilei Zbanic, castigatoarea Ursului de Aur din 2006 pentru excelentul Grbavica/Sarajevo, dragostea mea, si cel mai nou film al lui Roman Polanski, The Ghost Writer, proiect terminat in timpul detentiei regizorului intr-o inchisoare elvetiana.

Cea de-a 60-a editie a Berlinalei va avea loc intre 11 si 21 februarie, castigatorii fiind anuntati in seara zilei de 20 februarie. Citeste continuarea pe CINEMAGIA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#filme romanesti Berlin 2010, #Festivalul film Berlin 2010, #filme Berlin 2010 , #Festival Berlin