Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cannes 2016: Trofeul Palme d'Or merge la britanicul Ken Loach

Duminica, 22 Mai 2016, ora 22:23
3750 citiri
Cannes 2016: Trofeul Palme d'Or merge la britanicul Ken Loach
Foto: Captura Youtube/Reuters

Lungmetrajul "I, Daniel Blake", regizat de cineastul britanic Ken Loach (foto), a castigat trofeul Palme d'Or, duminica seara, la gala de inchidere a celei de-a 69-a editii a Festivalului de Film de la Cannes.

Filmul "I, Daniel Blake", regizat de Ken Loach, este unul dintre cele 21 de lungmetraje care au fost selectate in competitia oficiala de la Cannes 2016.

In competitia oficiala din acest an a Festivalului de Film de la Cannes au fost proiectate si lungmetrajele romanesti "Bacalaureat", de Cristian Mungiu, si "Sieranevada", de Cristi Puiu.

Cannes 2016: Cristian Mungiu a primit premiul pentru cea mai buna regie

Cannes 2016: Filmul romanesc "Caini" a luat premiul criticilor la sectiunea Un Certain Regard

In filmul "I, Daniel Blake", actorul Dave Johns interpreteaza rolul unui barbat din Newcastle care incearca sa obtina o pensie de handicap, dar care se indreapta spre saracie, alaturi de o femeie singura, interpretata de Hayley Squires, mama a doi copii, pe care incearca sa ii ajute.

Intr-o conferinta de presa organizata la Cannes dupa proiectia acestui film, Ken Loach, un regizor care abordeaza adeseori tematici sociale in peliculele sale, a discutat cu jurnalistii prezenti pe Croazeta despre noua sa productie cinematografica.

Cineastul britanic, in varsta de 79 de ani, care a castigat prestigiosul trofeu Palme d'Or decernat la Cannes si in anul 2006, cu filmul "Mangaierea vantului/The Wind That Shakes The Barley", s-a declarat socat de felul in care persoanele sarace sunt tratate de guvernele europene, lansand un apel "stangii adevarate", careia i-a cerut sa se uneasca la nivelul intregii Europe.

AFP: Filmele romanesti, printre favorite la castigarea Palme d'Or de la Cannes

Hai la film romanesc de Cannes, cu Cristina Cioran: Bacalaureat sau ce ai face pentru copilul tau

De asemenea, Ken Loach a criticat in termeni duri politicile Uniunii Europene, dar, in acelasi timp, s-a pronuntat impotriva Brexitului, considerand ca Marea Britanie ar trebui sa ramana in UE, pentru a evita ascensiunea formatiunilor extremiste.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ken Loach catigator Cannes 2016 Palme , #Festival Cannes