Film despre ascensiunea lui Sarkozy, la Festivalului de la Cannes (Video)

Luni, 09 Mai 2011, ora 08:38
1576 citiri
Film despre ascensiunea lui Sarkozy, la Festivalului de la Cannes (Video)
Foto: captura YouTube

Festivalul de la Cannes va gazdui, pe 18 mai, premiera filmului "La Conquete" (Cucerirea), o pelicula de fictiune despre ascensiunea lui Nicolas Sarkozy la presedinta Frantei in 2007: "povestea unui om care cucereste puterea si isi pierde sotia" Cecilia, dupa cum rezuma scenaristul Patrick Rotman.

"Am facut o uriasa munca de cercetare", explica acest documentarist versat. Cu acest film, de o indrazneala inedita pentru cinematografia franceza, spectatorul devine "un soricel ascuns sub masa care vede si aude tot" din culisele campaniei si pana la intimitatea cuplului aflat in criza, spune el.

Potrivit lui, "un anumit numar de scene sunt absolut reale, precum cea ce la Baule (a baii in mare a fostului premier Dominique de Villepin), importante pentru a plasa spectatorul in povestea adevarata".

Spectatorii vor fi fi surprinsi mai ales de franchetea dialogului si de faptul ca unii oameni politici si ziaristi vorbesc ca "la usa cortului", mai ales fostul presedinte Jacques Chirac si premierul Villepin. In ce-l priveste pe Nicolas Sarkozy, el este vestit pentru accesele subite de furie, noteaza Rotman.

Rotman abordeaza la fel de real si plecarea Cecilei Sarkozy, sotia celui pe atunci candidat la presedintie. Ziua de 6 mai 2007 (cand a fost ales), el o petrece in cautarea sotiei sale, iar cand o gaseste incearca sa o convinga sa se intoarca la el. Filmul relateaza aceasta disperare a barbatului ales presedinte plecat in cautarea sotiei sale, explica scenaristul.

Cu un an inainte de viitoarele alegeri prezidentiale, cand Nicolas Sarkozy, deja recasatorit cu solista Carla Bruni, intruneste peste 80% de opinii negative potrivit sondajelor, Patrick Rotman isi apara subiectul spunand ca el a scris scenariul intre sfarsitul campaniei din 2007 si inceputul mandatului sau in 2008, cand popularitatea presedintelui era in ascensiune.

"Nicolas Sarkozy este un personaj emotionant, odios si, in acelasi timp, carismatic. O personalitate complexa si contradictorie. Filmul prezinta energia sa incredibila, capacitatea sa de lupta, un barbat cu aspect de copil", conchide el.

La Conquete - Bande-Annonce / Trailer [VF|HD] de Lyricis

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#La Conquete viata Sarkozy, #film Sarkozy festival Cannes , #Festival Cannes
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
povestea unui ovreu ungur fascist care a acaparat puterea in Franta!....Sarkozy ovreiul fascist!