Biletele la Festivalul Enescu de anul acesta se vand ca painea calda!

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 17:06
1671 citiri
Biletele la Festivalul Enescu de anul acesta se vand ca painea calda!

La patru zile de la punerea in vanzare a biletelor pentru Festivalul Enescu de anul acesta, care se va desfasura in perioada 1 si 28 septembrie, in Bucuresti, mai sunt disponibile 10.000 de tichete.

Pe 15 aprilie au fost puse in vanzare aproape 40.000 de bilete individuale, in conditiile in care in ianuarie au fost vandute locurile alocate abonamentelor.

Numarul total de locuri pentru editia Festivalului George Enescu din acest an este de aproximativ 100.000 (incluzand atat bilete individuale, cat si abonamente).

Concertul dirijorul Paavo Jarvi, alaturi de renumita Orchestre de Paris, interpretand George Enescu.

Paavo Javi va concerta pe 5 si 6 septembrie 2013, de la ora: 19.30, in Sala Mare a Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii.

"Sa-ti pui sufletul pe tava, sa ai curajul sa treci de la o extrema la alta si sa nu te rusinezi - am fost invatati ca nu e potrivit sa facem asta. Or, ceea ce trebuie sa facem este exact asta", marturisea dirijorul Paavo Jarvi pentru presa straina. Un muzician al "emotiilor extreme", Jarvi este directorul muzical al prestigioasei Orchestre de Paris si laureat a doua dintre cele mai impotrante distinctii din lumea muzicii clasice: un premiu Grammy si un premiu Echo, in anul 2010.

Un "Superman" al muzicii

Dirijorul Antonio Pappano aduce Reqviem-ullui Verdi la Festivalul Enescu 2013, urcand pe scena festivalului pe 12 seprembrie, la Sala Palatului, Seria Mari Orchestre ale Lumii .

Dirijorul Antonio Pappano va interpretarea "Reqviemul" lui Verdi alaturi de una dintre cele mai importante orchestre din lume si orchestra numarul unu a Italiei: Orchestra si Corul Academiei dell' Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Antonio Pappano este directorul muzical al Operei Regale Covent Garden, unde a interpretat si inregistrat inclusiv cu soprana Angela Gheorghiu. Pappano este cunoscut pentru interpretarile sale de o mare forta: "Ma simt Superman!", marturisea presei britanice despre senzatia de a dirija un ciclu intreg de opere.

Eveniment fara precedent

Intreaga tetralogie "Inelul Nibelungilor", de Richard Wagner va fi interpretata in Festival, la doua secole de la nasterea compozitorului

Concertele din SeriaWagner vor avea loc pe datele de 15, 16, 19 si 22 septembrie. Mai multe detalii despre program pe festivalenescu.ro.

Publicul va putea urmari in premiera intreaga tetralogie "Inelul Nibelungilor", de Richard Wagner (1813 - 1883) in Festivalul Enescu, chiar in anul in care se aniverseaza doua secole de la nasterea compozitorului si 130 de ani de la moartea sa. Capodopera wagneriana va fi interpretata de Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, sub bagheta lui Marek Janowski.

O alaturare in premiera

Celebrul Lawrence Foster va dirija alaturi de cea mai tanara orchestra romaneasca, Orchestra Romana de Tineret, pe 8 septembrie, la Sala Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii, de la ora 19:30.

Concertul sustinut de Orchestra Romana de Tineret sub bagheta unuia dintre cei mai bine cotati dirijori din lume, Lawrence Foster, aduce publicului compozitii romanesti, dar si celebrul Bolero al lui Ravel.

Cea mai tanara orchestra simfonica din Romania, Orchestra Romana de Tineret, a luat fiinta la Sinaia in vara anului 2008. Membrii sai, majoritatea cu varste cuprinse intre 19 si 26 de ani, sunt selectati dintre cei mai buni la nivel national. Pregatirea tehnica si artistica este asigurata de la infiintare de maestrul Cristian Mandeal.

Orchestra a avut mai multe aparitii pline de stralucire, inclusiv pe scena Ateneului Roman, sub bagheta lui Cristian Mandeal. De asemenea, au sustinut concertele extraordinare "Eurovision -Tineri muzicieni " din 14 martie 2010 si cel din 25 octombrie 2010, realizate impreuna cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si dirijate de maestrul Horia Andreescu.

Lawrence Foster nu este doar unul dintre cei mai cunoscuti dirijori straini, ci si un mare iubitor al compozitiilor lui George Enescu.

Surprizele se tin lant

Printre artistii si evenimentele de neratat din editia 2013 a Festivalului George Enescu se numara si concertele sustinute de orchestre de prima mana precum London Philarmonic Orchestra, Royal Stockholm Philarmonic Orchestra sau Royal Philharmonic Orchestra.

Mai multe detalii despre festival si program pe festivalenescu.ro.

Biletele pot fi achizitionate de pe www.eventim.ro. Informatiile sunt disponibile in dreptul fiecarui concert din program.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#bilete Festival Enescu 2013, #spectacol Festival Enescu 2013 , #Festival Enescu