Festivalul Enescu tehnologic: A fost lansata aplicatia speciala pentru Android

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 11:22
1223 citiri
Festivalul Enescu tehnologic: A fost lansata aplicatia speciala pentru Android

Organizatorii Festivalului George Enescu aduc concertele mai aproape de tine prin aplicatia speciala pentru Android. Initiativa face parte din strategia de comunicare a editiei 2013 a Festivalului care mizeaza pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul in timp real, ieftin si eficient la informatiile si la concerte.

Aplicatia "George Enescu Festival" este gratuita pentru telefoane Smart si este disponibila incepand din aceasta dupa-amiaza pentru platformele Android. Aceasta a fost gandita pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu sa se descurce printre cele peste 150 de concerte ale Festivalului si zecile de proiecte din cadrul Bucurestiului Creativ. Astfel, publicul poate fi conectat la toate informatiile despre Festival si evenimentele din cadrul sau, chiar si daca apar modificari de ultima ora. Aplicatia se sincronizeaza imediat cu site-ul atunci cand telefonul mobil este conectat la Internet si isi actualizeaza continutul.

Aplicatia poate fi accesata la http://festivalenescu.ro/app.

Sectiunile principale ale aplicatiei sunt:

- News: Stirile in limba romana sunt preluate atat din site cat si de pe Facebook-ul oficial al Festivalului.

- Programme: Ofera accesul la programul actualizat al concertelor din cadrul Festivalului. Aplicatia detecteaza automat ziua curenta si arata ultilizatorului programul aferent.

- Venues: Prezinta lista tuturor locatiilor si salilor de concert cu informatii despre acestea, precum si localizarea lor pe harta si indicarea locului in care se afla ultilizatorul.

- Series: Descrierea seriilor de concerte.

- Creative Bucharest: Dezvaluie utilizatorului harta evenimentelor din cadrul Bucrestiului Creativ precum si informatii despre fiecare proiect.

- Audio streaming: Utilizatorul poate asculta live peste 90% dintre concertele Festivalului Enescu direct de pe telefonul mobil prin amabilitatea Radio Romania Muzical.

Tot in cadrul componentei tehnologice a Festivalului Enescu, organizatorii au dezvoltat mai multe abordari:

1. Site-ul Festivalului International "George Enescu", www.festivalenescu.ro, a fost, de asemenea, modernizat. Numai in cursul lunii august, s-au inregistrat peste 100.000 de vizite. Utilizatorii au accesat siteul in proportie de 82% de pe desktopuri si in proportie de 18% de pe telefoanele mobile.

Noul site este o dovada a faptului ca muzica clasica poate intalni fara stridente design-ul modern si tehnologiile cele mai recente. La suprafata, site-ul a pastrat linia moderna inaugurata de editia din anul 2011 a Festivalulului, dar a fost reconstruit design-ul si structura meniului pentru a putea acomoda un flux crescand de informatii oferite vizitatorilor. Au aparut, de asemenea, noi sectiuni in site: biografii ale artistilor, o zona speciala dedicata stirilor, afisarea avansata a programului, o sectiune dedicata lui George Enescu, una dedicata Bucurestiului Creativ etc.

Site-ul isi adapteaza continutul in functie de tipul de ecran de pe care este accesat. In adancime, site-ul a fost reconstruit integral intr-o noua tehnologie, Ruby on Rails, si gazduit intr-un mediu cloud, lucru care permite o elasticitate a puterii de calcul. Pe durata desfasurarii Festivalului, organizatorii estimeaza o crestere foarte mare a traficului, iar noua platforma poate sustine varfurile de trafic.

Noul site al Festivalului a fost dezvoltat de echipa Read Forward si are grafica conceputa de Eroii de Joi, Ioana Gheorghiu si Robert Blaj, directorii artistici ai Festivalului.

2. In premiera, la aceasta editie, concertele Festivalului vor putea fi urmarite in transmisie live si pe site-ul Festivalului, atat in varianta video - cu sustinerea Televiziunii Romane, cat si in varianta audio - cu sustinerea Radiodifuziunii Romane. Aplicatia pentru Smartphone ofera varianta audio.

O alta premiera este faptul ca Rapsodia Romana, de George Enescu in interpretarea celebrei orchestre Staatskapelle Berlin, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim din deschiderea Festivalului va fi transmisa intr-o proiectie extraordinara live chiar pe zidul cetatii din Piata Alba Iulia, in cadrul Festivalul Dilema Veche (30 august - 1 septembrie 2013).

3. Tot in premiera, cele mai frumoase concerte din Festival vor putea fi urmarite in transmisie live si in sala de cinema, la o rezolutie si o calitate a sunetului exceptionale, la Grand Cinema Digiplex: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu. Este, de asemenea, parte din strategia de comunicare a Festivalului sa se deschida catre public si sa le ofere o alternativa celor care nu au reusit sa achizitioneze bilete in sala de concert.

Au mai ramas doua zile pana cand incepe cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania, Festivalul "George Enescu", care se desfasoara intre 1 si 28 septembrie 2013, in Bucuresti si in mai multe orase din tara. Festivalul aduce pe scenele romanesti unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, de la pianistul si dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alaturi de orchestre de top, cap de afis oriunde in lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul "George Enescu" este singurul eveniment unde pot fi urmariti, cu aceasta densitate, pe scenele romanesti, timp de o luna, cei mai performanti muzicieni contemporani.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#aplicatie telefon mobil festival enescu, #festival George Enescu, #aplicatie android festival enescu , #Festival Enescu