Legendarul pianist Evgeny Kissin vine la Bucuresti, in cadrul Festivalului Enescu

Luni, 26 August 2013, ora 12:49
971 citiri
Legendarul pianist Evgeny Kissin vine la Bucuresti, in cadrul Festivalului Enescu

"Un geniu", dupa cum afirma Herbert von Karajan - unul dintre cei mai mari dirijori ai tuturor timpurilor - "copilul-minune al pianului", cum l-a numit adesea presa internationala, pianistul Evgeny Kissin va sustine doua recitaluri extraordinare in cadrul Festivalul "George Enescu", pe scena Ateneului Roman, pe 23 si 26 septembrie.

Legendarul Evgeny Kissin s-a nascut in 1971 la Moscova, intr-o familie de intelectuali evrei (mama - profesoara de pian, tatal - inginer). La varsta de sase ani a fost inscris la Academia de Muzica Gnessin, o scoala speciala pentru copii supradotati. Kissin a debutat la varsta de numai zece ani alaturi de Orchestra Simfonica Ulianovsk. Un an mai tarziu, a sustinut primul sau recital de pian la Moscova.

Unul dintre momentele emblema ale carierei lui Evgeny Kissin este intalnirea cu reputatul dirijor Herbet von Karajan, pe cand Kissin avea doar 17 ani. Dupa ce l-a ascultat interpretand Fantezia in Fa Minor de Chopin, Karajan a exclamat: "Acest baiat este un geniu!". Evgeny Kissin avea sa interpreteze mai tarziu, sub bagheta lui Karajan, la invitatia legendarului dirijor, Concertul Nr. 1 pentru Pian si Orchestra, de P.I.Ceaikovski.

Intr-o cariera care se intinde pe mai bine de treizeci de ani, Evgeny Kissin, astazi in varsta de 41 de ani, a lucrat cu toti marii dirijori ai lumii: Vladimir Ashkenazy, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Sir Colin Davis, Valery Gergiev, Mariss Jansons, Herbert von Karajan. De asemenea, a interpretat alaturi de cele mai mari nume ale pianului, printre care cunoscuta si exigenta pianista Martha Argerich.Evgeny Kissin straluceste, cu sensibilitate si precizie tehnica, in interpretari ale lucrarilor de Chopin, Ceaikovski sau Grieg.

Concertul pianistului Evgeny Kissin la Bucuresti va avea loc cu casa inchisa.

Au mai ramas doua saptamani pana cand incepe cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania, Festivalul "George Enescu", care se desfasoara intre 1 si 28 septembrie 2013, in Bucuresti si in mai multe orase din tara.

Festivalul aduce pe scenele romanesti unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, de la pianistul si dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alaturi de orchestre de top, cap de afis oriunde in lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul "George Enescu" este singurul eveniment unde pot fi urmariti, cu aceasta densitate, pe scenele romanesti, timp de o luna, cei mai performanti muzicieni contemporani.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#festival George Enescu, #pianist festival George Enescu, #Evgeny Kissin festival Enescu , #Festival Enescu