Bilete in avans la Festivalul "Les Films de Cannes a Bucharest"

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 16:51
1290 citiri
Bilete in avans la Festivalul "Les Films de Cannes a Bucharest"

Asghar Farhadi, regizorul premiat cu Ursul de Aur la Berlin si Oscarul pentru cel mai bun film strain pentru excelentul "Nader and Simin: A Separation" (2011), care va fi proiectat si in cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, revine cu o drama de familie care i-a adus actritei din "The Artist", Berenice Bejo, un premiu de interpretare la Cannes.

"Le passe"/ "The Past" a castigat si Premiul Juriului Ecumenic la Cannes si va reprezenta Iranul la Premiile Oscar 2014.

Este o drama "complexa si adeseori sclipitoare, cu interpretari inteligente si retinute; are un mozaic elegant de detalii, rasturnari neasteptate de situatie, intorsaturi si revelatii pline de suspans", potrivit The Guardian.

La patru ani de la despartire, un barbat vine de la Teheran la Paris, la cererea sotiei sale franceze, pentru a incepe formalitatile de divort. In timpul scurtei sale sederi, acesta descopera ca intre sotia lui si fiica lor exista o relatie tensionata. Eforturile lui de a diminua acest conflict duc la dezvaluirea unui secret din trecut. Lui Berenice Bejo i se alatura Tahar Rahim, Ali Mosaffa, Sabrina Ouazani sau Valeria Cavalli.

Un eveniment special la Les Films de Cannes a Bucarest va fi si proiectia documentarului "Polluting Paradise" (Garbage in the Garden of Eden), in regia lui Fatih Akin, proiectat in sectiunea Special Screenings la Festivalul de la Cannes, anul trecut. Regizorul german de origine turca este multi-premiat pentru filme ca "Gegen die Wand" (Ursul de Aur la Berlin, 2004), "The Edge of Heaven" (Premiul pentru scenariu, Cannes 2007) sau "Soul Kitchen" (2009).

Timp de cinci ani, Fatih Akin a documentat lupta locuitorilor unui sat din Turcia, Camburnu, cu guvernul, dupa ce acesta a decis ca acolo va fi instalata o groapa de gunoi imensa. Ce sanse au oamenii simpli, de pretutindeni, in batalia cu cele mai puternice institutii ale statului?, e intrebarea de la care porneste documentarul.

Cei interesati isi pot cumpara in avans bilete, separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pentru CinemaPRO, pe www.eventim.ro, pentru Cinema Elvira Popescu, pe www.eventbook.ro, iar pentru Cinema Studio, de la casieria cinematografului.

De vineri, 11 octombrie, vor fi puse in vanzare bilete la mult-asteptatul Only God Forgives, continuarea lui Drive, cu Ryan Gosling, All is Lost, cu Robert Redford, A Touch of Sin, de Jia Zhangke, premiat pentru scenariu la Cannes, controversatul L'Inconnu du lac - Premiul de regie Un Certain Regard pentru Alain Guiraudie - si Van Gogh, in regia lui Maurice Pialat.

Programul proiectiilor pentru cele trei filme poate fi consultat pe site-ul www.filmedefestival.ro.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#festival filme Cannes Bucuresti, #bilete festival filme Cannes, #festival filme Cannes, #regizor Iran filme Cannes , #festival film