Inca un film romanesc premiat - "Box", de Florin Serban, a primit premiul criticii la Karlovy Vary

Sambata, 11 Iulie 2015, ora 20:41
10208 citiri
Inca un film romanesc premiat - "Box", de Florin Serban, a primit premiul criticii la Karlovy Vary
Foto: Facebook/Fantascope Films

Filmul "Box", de Florin Serban, a primit premiul criticii - FIPRESCI - la Festivalul de la Karlovy Vary, care se incheie sambata.

Potrivit unui comunicat de pe site-ul oficial al evenimentului ce se desfasoara in Republica Ceha, premiul i-a fost acordat lui Florin Serban pentru ca "a regizat in mod stralucit un portret al societatii romanesti contemporane".

" (Florin) Serban a realizat un film in care fiecare cadru este extraordinar. A aratat, in mod precis, starea de spirit a personajelor sale (...) si a contribuit, din nou, la valoarea noului cinema romanesc", se mai arata in motivatia criticilor de specialitate.

Premiul Federation Internationale de la Presse Cinematographique (FIPRESCI) a fost anuntat inaintea galei de premiere de la Karlovy Vary, alaturi de premiul Juriului Ecumenic - ce a revenit filmului "Bob and the Trees", regizat de Diego Ongaro (SUA) - o mentiune speciala, oferita Evei Neymann (Ucraina), pentru "Song of Songs"-si premiul special FEDEORA, pentru un film din sectiunea speciala "East of the West". Acest ultim premiu a fost acordat peliculelor "Heavenly Nomadic", de Mirlan Abdikalikov (Kirgistan), respectiv "The Wednesday Child", de Lili Horvath (Ungaria, Germania).

Filmul "Box", de Florin Serban, a avut premiera mondiala in competitia celei de-a 50-a editii a Festivalului de la Karlovy Vary.

Aceasta productie ii prezinta, in roluri principale, pe Rafael Florea si pe Hilda Peter - doi iubiti care vin din lumi complet diferite. Rafael Florea, care joaca rolul unui pugilist, este actor neprofesionist.

"Cand am cautat un actor pentru personajul asta, am cautat peste tot, si in sali de box, si kickboxing, si MMA (Mixed Martial Arts-n.red.), si lupte libere. Dupa studenti la actorie, actori tineri si am ajuns la Rafael... De departe era cel mai bun", declara Florin Serban, la finalul filmarilor pentru "Box", in 2013.

Florin Serban este regizorul filmului "Eu cand vreau sa fluier, fluier", pentru care a primit, la Berlinala 2010, Marele Premiu al Juriului si premiul "Alfred Bauer".

Printre invitatii editiei de anul acesta de la Karlovy Vary se numara actorii Richard Gere si Harvey Keitel.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#film Florin Serban premiat, #Box Florin Serban premiu , #festival film