Independent Spirit 2015: Birdam si Boyhood au luat cele mai multe trofee

Duminica, 22 Februarie 2015, ora 13:47
1499 citiri
Independent Spirit 2015: Birdam si Boyhood au luat cele mai multe trofee

Lungmetrajele "Birdman" si "Boyhood" au castigat principalele trofee la gala Independent Spirit 2015, organizata sambata seara la Hollywood, cu doar o zi inainte de decernarea premiilor Oscar.

Lungmetrajul "Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman", nominalizat la noua premii Oscar la gala de duminica seara, a castigat trei Spirit Awards, inclusiv la categoria "cel mai bun film".

"Suntem amenintati ca specie cu disparitia", a declarat Alejandro Gonzalez Inarritu, regizorul filmului "Birdman", vorbind despre cineastii independenti in discursul sau de acceptare a premiului. "Aceste premii reprezinta un bun prilej pentru a sarbatori acel fel de cinema care a fost uitat", a adaugat cineastul mexican.

"Birdman" a condus plutonul filmelor cu cele mai multe nominalizari la Independent Spirit Awards, concurand la cinci categorii, la fel ca drama despre lumea jazz-ului "Whiplash", care a castigat doua trofee, dar si drama despre drepturi civile "Selma", care a plecat acasa fara niciun trofeu.

Pelicula "12 ani de copilarie/ Boyhood", filmata pe parcursul a 12 ani si nominalizata la sase premii Oscar, s-a impus la categoria "cel mai bun regizor" prin cineastul Richard Linklater si la categoria "cea mai buna acrita in rol secundar" prin Patricia Arquette.

Toate cele patru categorii de interpretare de la Independent Spirit Awards au fost castigate de marii favoriti de la Oscaruri. Michael Keaton a fost desemnat cel mai bun actor pentru evolutia sa din "Birdman", iar Julianne Moore s-a impus la categoria "cea mai buna actrita" pentru prestatia ei din filmul "Still Alice", in care joaca rolul unei femei care sufera de maladia Alzheimer.

J.K. Simmons a triumfat la categoria "cel mai bun actor in rol secundar" pentru evolutia sa din "Whiplash".

Lungmetrajul polonez "Ida" s-a impus la categoria "cel mai bun film international", iar "CitizenFour", un film despre Edward Snowden, a castigat la categoria "cel mai bun documentar".

Dan Gilroy a primit doua trofee - cel mai bun scenariu si cel mai bun film de debut - pentru lungmetrajul "Pradator de noapte/ Nightcrawler".

Cea de-a 30-a gala Independent Spirit Awards a avut loc, ca de obicei, intr-un cort instalat pe plaja Santa Monica din California. Spre deosebire de mult mai formala gala de decernare a premiilor Oscar, atmosfera de la Independent Spirit Awards este mult mai relaxata. Show-ul din acest an a fost prezentat de Kristen Bell si Fred Armisen si a fost difuzata pentru prima data in direct de postul de televiziune prin cablu IFC.

Independent Spirit Awards, decernate anual de asociatia Film Independent din Los Angeles, reprezinta un eveniment major pentru filmele realizate in afara marilor studiouri de la Hollywood si care au nevoie de promovare inainte de inceperea sezonului ce precede premiile Oscar.

Independent Spirit Awards aduc un omagiu filmelor americane cu buget redus, selectate pe baza unor criterii precum originalitate, subiecte provocatoare si gradul de finantare independenta. Limita maxima de buget este de 20 de milioane de dolari - aproximativ o treime din bugetul mediu al unui film de studio -, potrivit datelor oferite, in 2006, de Motion Picture Association of America.

In 2014, lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave" a castigat ambele trofee - cel mai bun film - atat la Independent Spirit Awards, cat si la gala premiilor Oscar.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Independent Spirit Awards 2015, #castigatori Independent Spirit Awards , #festival film