"Rock the Casbah" a castigat Trofeul Cinepolitica

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 14:11
1494 citiri
"Rock the Casbah" a castigat Trofeul Cinepolitica

Cea de-a doua editie a Festivalului International de Film Cinepolitica si-a premiat castigatorii duminica seara, la Cinema Studio din Capitala, in prezenta a catorva sute de spectatori si invitati.

Ceremonia, prezentata de directorul festivalului, Copel Moscu, a fost urmata de premiera celui mai recent film al lui Robert Redford, "The Company You Keep".

Trofeul Cinepolitica i-a revenit filmului Rock the Casbah, o co-productie Israel-Franta regizata de Yariv Horowitz, despre niste tineri soldati care incearca sa-si gaseasca puncte de sprijin in haosul care-i inconjoara, in Teritoriile Ocupate, in 1989.

Juriul competitiei a apreciat "realismul prezentarii relatiilor israeliano-palestiniene din Fasia Gaza, ce subliniaza dramatismul unor atitudini individuale si colective, precum si absurditatea conflictelor din acest teritoriu".

Cel mai bun film politic a fost desemnat Lagarul 14: Zona de control total/ Camp 14: Total Control Zone (Germania - Coreea de Sud), in regia lui Marc Wiese, un uluitor documentar despre un tanar nascut si crescut intr-un lagar de detinuti politici din Coreea de Nord. Distinctia i-a fost acordata "pentru realismul si rabdarea cu care patrunde in universul mental al unui tanar nascut intr-un lagar nord-coreean".

O Mentiune speciala i-a fost oferita documentarului Cerberii/ The Gatekeepers, in regia lui Dror Moreh (Israel-Franta-Germania-Belgia), "pentru caracterul cu totul special al marturiilor inedite despre lupta impotriva terorismului", potrivit juriului. Nominalizat anul acesta la Oscar, documentarul ii aduce in fata camerei de filmat, pentru prima data, pe sase dintre conducatorii Shin Bet, agentia de securitate interna a Israelului, care fac marturisiri fara precedent despre conflictul israelo-palestinian.

Juriul Cinepolitica a fost format din Artan Minarolli, directorul Centrului National al Cinematografiei din Albania, Dieter Wieczorek, critic de film si director artistic al Signes de Nuit: Festival of Audiovisual and Cinematographic Creation and Documentary Art, Massimiliano Nardulli, selectioner, director artistic al Brest European Short Film Festival, Vintila Mihailescu, antropolog si profesor la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), Bogdan Teodorescu, profesor de marketing politic si electoral la SNSPA, membru al Asociatiei Internationale a Consultantilor Politici, si academicianul Razvan Theodorescu.

Timp de 6 zile, la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu, Cinepolitica a adus cateva dintre cele mai apreciate filme recente cu tematica politica, in premiera nationala, a generat dezbateri si discutii pe teme ca papalitatea sau propaganda si manipulare in filmul romanesc.

Mai multe detalii despre festival pe cinepolitica.ro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#festival film Cinepolitica Bucuresti, #premii filme festival Cinepolitica , #festival film