Crina Semciuc, la TV Ziare.com: Tinerii actori nu au unde sa joace

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 17:03
4025 citiri
Crina Semciuc, la TV Ziare.com: Tinerii actori nu au unde sa joace

Criza economica a afectat serios domeniul teatrului si al filmelor, iar foarte putini tineri care ies din Facultatea de Teatru au norocul sa ajunga pe scena, a declarat Crina Semciuc, castigatoare a trofeului pentru cel mai bun debut la gala UNITER.

Multi tineri care vin la Bucuresti pentru a studia actoria ajung sa se intoarca acasa, pentru ca nu au unde sa lucreze, adauga tanara actrita.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii realizate de Crina Semciuc

"Noi nu avem unde sa jucam. Dupa ce termina facultatea, foarte putini tineri ajung intr-un teatru. Am foarte multi colegi care nu au ce sa faca si s-au dus inapoi acasa in provincie dupa ce au terminat facultatea. E foarte greu, ca actor, sa termini si sa nu ai unde sa te duci", a spus Crina Semciuc, la TV Ziare.com.

"Din pacate, aceasta criza a atins foarte tare teatrul pentru ca s-au blocat posturile. Nu au fost dati afara oameni, dar nu au voie a angajeze, ceea ce este ciudat si greu. Ca actor ai nevoie de carte de munca, de siguranta, de o anumita liniste sufleteaza", sustine Crina.

In plus, chiar daca reuseste sa prinda un rol, actorii nu sunt platiti bine, cum e impresia generala, explica actrita. Cu toate acestea, meseria ofera satisfactii, spune Crina: "N-o faci pentru bani, pentru trofeu, o faci pentru tine si pentru public, pentru ca iti schimba viata".

Actorii din "Eu cand vreau sa fluier, fluier": In Romania nu se face film pentru bani

Tanara actrita a mai spus ca premiul primit pentru debut la UNITER este "un mod de a-i multumi lui Horatiu Malaele", pentru ajutorul pe care i l-a dat in cariera.

Ea se simte fericita acum ca poate sa stranga mana sau chiar sa lucreze cu actori pe care ii admira. "Horatiu Malale, Victor Rebenciuc si alti actori carora nu indrazneam sa le spun ceva dupa spectacol, acum am ajuns sa dau mana cu ei, sau sa lucrez cu ei", spune Crina Semciuc.

Actrita a mai spus ca si-ar dori foarte mult sa joace rolul Desdemonei, din "Othello". "E un rol complex, care poate sa imbine un alt gen si nebunia pe care o cere un personaj. Mi-as dori foarte mult sa joc rolul Desdemonei", a conchis Crina Semciuc.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Crina Semciuc interviu Ziare com, #Crina Semciuc premiu Uniter, #actori romani tineri , #gala
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
mai bine joci rolul lui Udrea...ti se potriveste...sau treci in politica ca Mircea Diaconu, Calinescu_IOR, si poti da tunuri economice sa te imbogatesti rapid...vezi calinescu...