Congresul dacologilor: Din daci se trag toate popoarele Europei

Vineri, 16 August 2013, ora 17:05
8839 citiri
Congresul dacologilor: Din daci se trag toate popoarele Europei
Foto: scoaladecinema

Dacii sunt cel mai vechi popor din Europa, vorbeau o limba asemanatoare cu latina, iar romanii nu sunt descendenti ai colonistilor romani. Pe aceste teme se va discuta intens la Congresul dacologilor de la Buzau.

Napoleon Savescu, fondatorul asociatiei Dacia Revival spune ca studii genetice facute la Stanford University cu privire la populatia europeana arata ca dacii sunt cel mai vechi popor din Europa, din care se trag celelalte popoare, relateaza Adevarul.

"Noi suntem grupul Y1B care am dat nastere la majoritatea populatiei europene. Sigur ca avem influente de peste 22 la suta slave si alte influente ale popoarelor care au trecut pe meleagurile noastre", a declarat Napoleon Savescu.

"Aceste descoperiri vin sa sustina aceasta teorie a ascendentei neamului getic in Europa si cercetarile sunt facute in Germania", a spus si Marius Constantinescu, un istoric buzoian.

Programul stiintific al congresului se va desfasura in urmatoarele sectiuni: "Bogdan Petriceicu Hasdeu: Pierit-au dacii?", "Misterul tezaurului de la Pietroasele" si "Dacii in constiinta lumii".

La congres vor veni peste 180 de invitati din opt tari. In cele trei sectiuni ale congresului vor fi prezentate 120 de comunicari ale expertilor dacologi din Romania, SUA, Elvetia, Italia, Franta, Republica Moldova.

Organizatorii au anuntat prezenta la congres a vicepremierului roman Liviu Dragnea si a presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Daci congres dacologi dragnea, #Dacia congres Buzau vicepremier, #Daci congres civilizatie Europa , #istoria culturii si civilizatiei