Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Orase cu numar record de locuitori, din toate timpurile (Galerie foto)

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 07:31
18956 citiri
Orase cu numar record de locuitori, din toate timpurile (Galerie foto)

De-a lungul timpului, tarile si orasele au cunoscut perioade prolifice care le-au adus recunoasterea sau ascensiunea economica. Dupa cum era de asteptat, in timpul acestor perioade si populatia acestor locuri a crescut considerabil.

Iata care au fost orasele cu cel mai mare numar de locuitori, pe parcursul anilor, conform Busines Insider.

Jericho - 7000 i.Hr, 2000 de locuitori

Orasul localizat intre Marea Moarta si Muntele Nebo este descris in Vechiul Testament ca "Orasul Palmierilor". In trecut, asezarea se bucura de irigare naturala de la raul Iordan, iar numeroasele izvoare au permis dezvoltarea agriculturii. Aici se producea unul dintre cele mai scumpe uleiuri din antichitate.

Uruk - 3500 i.Hr, 4000 de locuitori

Acest oras este amintit in Epopeea lui Ghilgames si in Biblie drept orasul Erec, construit de regele Nimrod. Pana in anul 2000 i.Hr, orasul era unul extrem de prosper, cu o agricultura in plina dezvoltare, comert si meserii specializate. Cu toate astea, luptele locale i-au dezbinat pe locuitori, iar in timpul cuceririi islamice, Uruk a fost abandonat.

Mari - 2400 i.Hr, 50.000 de locuitori

Mari era o importanta capitala comerciala din Mesopotamia, fiind cunoscuta si pentru palatul imens, cu 300 de camere, construit in timpul regilor Amoriti. Orasul a fost pradat in 1759 i.Hr si apoi abandonat. In anii '30, un arheolog francez a descoperit aici 25.000 de tablite scrise intr-o limba moarta, akkadiana, reprezentand documente, rapoarte economice si scrisori personale.

Ur - 2100 i.Hr, 100.000 de locuitori

In trecut, Ur era cel mai important port din Golful Persic. Un oras a carui viata economica se baza pe produse artizanale din metale si pietre semi-pretioase, importate din intreaga lume. Ur nu a mai fost locuit dupa anul 500 i.Hr, cel mai probabil din cauza unei secete.

Yinxu - 1300 i.Hr, 120.000 de locuitori

Orasul Yinxu este astazi un sit arheologic cunoscut pentru bogatia de scrieri chineze descoperite vechi. Oraselul de pe raul Huan a renascut in timpul dinastiei Shang, dar a fost apoi abandonat la inceputul dinastiei Zhou.

Babilon - 700 i.Hr, 100.000 de locuitori

In Biblie se spune ca locuitorii din Babilon au crezut atat de tare in ei, incat au incercat sa construiasca un turn pana la ceruri.

Dincolo de aceasta legenda, Babilonul este intr-adevar un simbol al decadentei. Dupa ce a cunoscut bogatia, puterea si faima, orasul a cazut in saracie. Imparatul persan Cirus a cucerit Babilonul si a permis tuturor popoarelor deportate sa se intoarca in tarile lor si sa isi refaca templele distruse.

Cartagina - 300 i.Hr, 100.000 de locuitori

Pentru o scurta perioada de timp, Cartagina a fost cunoscut drept cel mai mare oras din lume. In anul 146 i.Hr, romanii au cucerit orasul si l-au transformat in cenusa, astazi existand foarte putine marturii cu privire la viata locuitorilor din Cartagina.

Roma - 200 d.Hr, 200.000 de locuitori

In secolul al doilea, Roma s-a bucurat de o ascensiune rapida. Cum putea oferi un trai decent tuturor locuitorilor sai, multi oameni s-au grabit sa locuiasca aici. Pana in anul 273, insa, Roma avea mai putin de 500.000 de locuitori.

Constantinopol - 600 d.Hr, 600.000 de locuitori

Orasul Constantinopol, cunoscut astazi ca Istanbul, a fost implicat in numeroase lupte pentru supravietuire. Popoarele nomade si bulgarii au atacat orasul din vest, iar persii din est.

Bagdad - 900 d.Hr, 900.000 de locuitori

In jurul anului 900 d.Hr, Bagdadul era cel mai important oras al lumii islamice. Odata cu invazia mongola din 1250 d.Hr, aceasta perioada prospera s-a incheiat. Totusi, in cei 500 de ani, foarte multe documente au fost transcrise in araba, multe texte antice au fost salvate, iar comerciantii din intreaga lume veneau aici pentru a face comert, dar si pentru aflarea tehnicilor agricole.

Kaifeng - 1200 d.Hr, 1.000.000 de locuitori

Pentru a compensa vulnerabilitatea data de localizare, orasul Kaifeng a fost inconjurat de mai multe randuri de ziduri. In ciuda acestei masuri, Kaifeng a fost distrus in urma unui razboi de 40 de ani dus cu mongolii, iar locuitorii au abandonat orasul in 1234.

Beijing - 1500 d.Hr, 1.000.000 de locuitori

Autoritatile din Beijing au construit numeroase depozite de cereale pentru hrana populatiei. Aceasta masura a tinut sub control preturile si inflatia. Totusi, la un moment dat cererea a depasit oferta. Oamenii au fost atunci nevoiti sa isi gaseasca alte mijloace si locuri in care sa supravietuiasca.

Ayutthaya - 1700 d.H, 1.000.000 de locuitori

Timp de peste 400 de ani, Ayutthaya a fost capitala Thailandei. Deseori, acest loc a fost mentionat ca fiind cel mai frumos oras din lume. In 1767, Ayutthaya a fost pradata de birmanezi. Capitala a fost mutata apoi la Bangkok, capitala Thailandei de astazi.

Londra - 1825, 1.335.000 de locuitori

Pana in anul 1825, Londra nu era un oras mare sau important. Cu timpul, insa, economia a cunoscut unele progrese, iar Politia a reusit sa tina in frau numeroasele cazuri de violenta si infractionalitate.

New York - 1925, 7.774.000 de locuitori

Putem spune ca New York a fost orasul care a privit intotdeauna spre viitor. Cladirile impunatoare, zgarie-norii si rapiditatea cu care new-yorkezii si-au revenit dupa Marea Criza din 1929 ne confirma asta. Empire State Building, One Wall Street, Cladirea Chrysler sau The Lincoln Building sunt cateva dintre cele mai vechi, dar si cele mai reprezentative simboluri ale orasului.

Tokio - 1968, 20.500.000 de locuitori

Capitala japoneza a reusit sa isi revina miraculos dupa criza economica, iar din 1950 pana in 1990 populatia a crescut uimitor. Si dezvoltarea economica a cunoscut aceeasi panta ascendenta, asa ca si astazi Tokio este orasul cu cel mai mare numar de locuitori.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#orase antice prospere, #orase numar record locuitori, #orase prospere istorie , #istoria culturii si civilizatiei