Top 10 - Cei mai cunoscuti oameni din istoria lumii (II)

Duminica, 24 Martie 2013, ora 17:20
13398 citiri
Top 10 - Cei mai cunoscuti oameni din istoria lumii (II)
Foto: Lisverse

Au ajuns celebri si istoria i-a facut sa fie faimosi si astazi pe toate meridianele globului. Pe primele cinci locuri ale Topului 10 nu se regasesc mari personaliati ale lumii, precum Confucius, Elvis Presley sau fostul presedinte american John F. Kennedy.

5. Buddha

Cautari pe Google: 4 milioane pe luna. Numar de carti: 7 milioane.

Ar putea fi surprinzator, dar cei mai multi dintre oamenii care dau cautare pe Google, cuvantul Buddha nu sunt budisti. In emisfera vestica si in intreaga Europa, budismul nu este la fel de bine inteles precum in cele trei religii monoteiste majore.

Gautama s-a nascut probabil la Kapilavasatu sau Lumbini in Nepal in anul 563 i.Hr., la aproximativ 24 de ani dupa ce Babilonul a cucerit Ierusalimul. Gautama a fost un muritor care a atins Nirvana sau trezirea spirituala si pacea mintii la varsta de 35 de ani.

Buddha a stat in meditatie timp de 49 de zile, pana cand el a atins cunoasterea, afland suferintele tuturor oamenilor de pe Pamant.

Oamenii trebuie sa urmeze invatatura sa cu scopul de a se elibera de diferitele suferinte ale vietii. Aceasta se numeste Calea Nobila. Gautama, Supremul Buddha este adorat in hinduism, ca una dintre cele zece reprezentari ale lui Vishnu, care este zeul mai presus de toate. El a trait intre 563 si 483 i.Hr.

4.Moise

Cautari pe Google: 2,7 milioane pe luna. Numar de carti: 8 milioane.

Moise este venerat, dar nu adorat de catre toate cele trei religii monoteiste majore: iudaismul, crestinismul si islamismul. El este privit ca fiind cel mai mare profet din Vechiul Testament, eliberatorul poporului evreu din sclavia Egiptului; liderul din Canaan, Pamantul Fagaduientei; cel care a transmis poruncile lui Dumnezeu catre evrei.

Moise s-a intalnit pentru prima data cu Dumnezeu care s-a aratat sub forma unui rug aprins. Moise s-a intors in Egipt si cu ajutorul lui Dumnezeu l-a fortat pe Faraon sa-i lase poporul sa plece din robie.

Moise avea 80 de ani, cand a inceput Exodul. Poporul lui Israel a ratacit prin desert impreuna cu Moise timp de 40 de ani. El si-a dus poporul in Tara Fagaduintei, dar Dumnezeu nu i-a mai permis sa vada Canaanul. Moise a murit la varsta de 120 de ani, el traind intre anii 1300 si 1180 i.Hr.

3.Avram

Cautari pe Google: 9,1 milioane pe luna. Numar de carti: 2 milioane.

Numarul cautarilor pe Google despre Avram este mai mic decat cel pentru Moise sau Hitler. Cei mai cunoscuti cu numele de Avram sunt: Avram din Biblie, Abraham Lincoln si Abraham van Helsing.

El este venerat de catre toate cele trei religii monoteiste, ca un profet si unul dintre primii, daca nu chiar primul. Iudaismul, crestinismul si islamismul sunt denumite in continuare "religii avramice". El a trait intre 1812 si 1637 i.Hr.

2.Abu al-Qasim Muhammad ibn Abd Allah

Cautari pe Google: 13,6 milioane. Numar de carti: incalculabil.

Pentru non-musulmani Mohamed a fondat Islamul. Pentru musulmani el nu a fondat nimic, pentru ca religia numita Islam era deja acolo.

Musulmanii cred ca Mohamed a restaurat religia si a unificat-o sub invataturile lui Dumnezeu. Revelatiile sale au devenit scrierile Coranului. Mohamed s-a nascut in anul 570 d.Hr. la Mecca in Arabia Saudita si a murit pe 8 iunie 632 la Medina. El a unit intregul Orient Mijlociu sub un singur Dumnezeu, al carui nume este Allah.

1. Iisus Hristos

Cautari pe Google: 24,9 milioane pe luna. Numar de carti: incalculabil

Nu este nevoie sa explicam ceea ce spun cele patru Evanghelii. Iisus a existat pentru a deveni vestit. El s-a nascut dintr-o fecioara si a murit la varsta de 33 de ani, in jurul anului 33 (plus sau minus 5 ani).

El a fost victima celei mai importante rastigniri din istorie, a inviat din morti trei zile mai tarziu, s-a inaltat la ceruri si acum sta in dreapta lui Dumnezeu Tatal.

Exista 7 miliarde de oameni de pe Pamant, aproximativ o treime din populatia globului, care se inchina lui Iisus, ca un "Hristos al lui Dumnzeu".

Google sustine ca au fost scrise 129.864.880 de carti de-a lungul istoriei umane. Dintre acestea, se estimeaza ca 40% sunt despre Iisus.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#cei mai cunoscuti oameni lume, #oameni celebri istoria omenirii, #Buddha Mohamed, #Moise Avram, #Iisus Hristos fiul Dumnezeu , #istoria culturii si civilizatiei