Cetatea lui Stefan si muzeul care ne invita sa ne descoperim patria s-au redeschis (Video)

Luni, 01 August 2016, ora 08:08
5010 citiri
Cetatea lui Stefan si muzeul care ne invita sa ne descoperim patria s-au redeschis (Video)
Foto: Facebook/Carmen Si Nelu Marcean

Muzeul de Istorie din Suceava a fost redeschis, duminica, dupa finalizarea modernizarii si reabilitarii, care au costat 12 milioane de euro.

Tot duminica a fost redeschisa si Cetatea de scaun a lui Stefan cel Mare, de asemenea, reabilitata si restaurata printr-un proiect de 17 milioane de euro (fonduri europene).

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca, in ultimii ani, muzeul a suferit un amplu proces de consolidare si dotare, suprafata marindu-se de la 3.200 mp la 7.300 mp.

Flutur a reamintit ca aceasta cladire a fost construita intre anii 1901-1903 si a avut ca destinatie initiala Capitania si sediul de Posta, intre anii 1918-1968 a fost sediul Prefecturii, iar din 1968 a gazduit Muzeul Bucovinei.

El a aratat ca proiectul de modernizare a muzeului a fost initiat in 2009.

Prezent la evenimentul de la Suceava, presedintele Regiunii Schwaben, Jurgen Reichart, a remarcat caracterul regional, dar si national al muzeului bucovinean.

"Acest muzeu care se redeschide astazi prezinta doua aspecte, unul regional si unul national. Aspectul national se refera la intreaga istorie a Romaniei, a statului roman, iar istoria regionala se refera la realizarile specifice acestei zone.

Muzeul este un aspect foarte important al patriei respective. Poate ca termenul patrie are o alta dimensiune, dar inseamna foarte mult pentru locuitorii tarii respective. Patria inseamna locul in care putem sa ne dezvoltam si locul in care ne simtim cel mai bine. Muzeul nu inseamna doar casele si documentele, de aceea, tuturor celor care viziteaza acest muzeu le urez sa stabileasca o legatura cu patria. Practic, muzeul reprezinta patria lor. Va felicit pentru munca pe care ati depus-o si urez muzeului sa aiba cat mai multi vizitatori, care sa stabileasca o legatura cu patria lor si, prin intermediul acestui proiect, sa vina cat mai multi spre patria lor, spre sufletul lor", a spus Reichert.

La randul sau, guvernatorul Regiunii Cernauti, Alexandr Fisciuk, a declarat ca este onorat sa participe la evenimentul de la Suceava, subliniind ca un popor care nu-si cunoaste istoria nu are un viitor.

"Ceea ce faceti dumneavoastra acum faceti pentru generatiile viitoare. Este foarte important sa pastram comoara trecutului, sa o multiplicam si sa o daruim generatiilor viitoare", a spus Fisciuk, adaugand ca Ucraina trece printr-o perioada dificila si a dorit sa multumeasca atat conducerii judetului, cat si conducerii tarii pentru sprijinul acordat de Romania in aceasta perioada grea.

Totodata, presedintele Consiliului Regional Cernauti, Ivan Muntean, a transmis salutul sau si al consilierilor regionali, aratand ca si Consiliul Regional Cernauti face toate eforturile posibile astfel incat cultura traditionala bucovineana sa fie transmisa in toate colturile Europei.

"Ucraina trece prin momente dificile si poate ca de aceea nu avem posibilitatea sa organizam manifestari de mare anvergura, asa cum astazi dumneavostra le realizati se organizeaza astazi, aici, dar avem credinta ca acel razboi care loc acum in Ucraina se va finaliza si in viitor noi vom avea o tara europeana, Ucraina, si nu vor fi probleme din punct de vedere al granitelor", a spus Muntean.

Dupa manifestarile de la Muzeul de Istorie, oaspetii au vizitat Muzeul satului bucovinean, iar in cursul serii au participat la deschiderea oficiala a Cetatii de scaun a Sucevei si a expozitiei permanente din acest obiectiv turistic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Cetatea Sucevei redeschisa, #Muzeu Istorie Suceava deschis , #muzee
Comentarii
Poza patrula
patrula
rank 5
ce mizerie de video!