Festivalul cultural "Thailanda 2011", la Muzeul Satului

Luni, 30 Mai 2011, ora 14:28
1486 citiri
Festivalul cultural "Thailanda 2011", la Muzeul Satului
Foto: www.ecomunitate.ro

Un numar de 45 de artisti thailandezi si 22 de mesteri artizani vor aduce la Bucuresti muzica si dansul traditional thailandez, sculptura in fructe, lemn si portelan, miniaturi, dar si demonstratii de arte martiale thailandeze, in cadrul Festivalului cultural "Thailanda 2011", a anuntat, luni, ambasadorul Regatului Thailandei la Bucuresti, Chantipha Phutrakul.

Aflat la a doua editie, evenimentul, care se va desfasura in perioada 3-6 iunie, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" si in Parcul Cismigiu, va include si un atelier de arta culinara thailandeza, unul de miniaturi, un concurs de jocuri si jucarii.

De asemenea, cu acest prilej vor fi deschise doua expozitii de arta si civilizatie thailandeza, va fi lansat un intreg postal filatelic, iar duminica, la Sala Palatului, se va desfasura un spectacol de dans si muzica clasica thailandeza sustinut de Trupa de dans clasic a Thailandei.

Diplomatul thailandez si-a exprimat speranta ca aceasta a doua editie a evenimentului gazduit de Romania va fi una "mult mai spectaculoasa, reprezentand o viziune noua", realizata cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National (MCPN) si al Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti".

Potrivit directorului general al Muzeului Satului, Paula Popoiu, pe parcursul editiei de anul trecut, muzeul a inregistrat 10.000 de vizitatori in doua zile.

Regatul Thailandei este un stat situat in Asia de sud-est, invecinat cu Cambodgia la est, Golful Thailandei si Malaezia la sud, si cu Marea Andaman si Myanmar la vest.

Thailanda este o monarhie constitutionala, iar constitutia tarii prevede pentru rege puteri directe reduse, insa acesta este principal protector al budismului si simbol al identitatii si unitatii nationale.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#festival cultural Thailanda, #festival Thailanda Muzeul Satului , #muzee