Scriitorul Marcel Tolcea, dat afara de la Muzeul de Arta al Banatului, acuza PSD

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 23:30
3408 citiri
Scriitorul Marcel Tolcea, dat afara de la Muzeul de Arta al Banatului, acuza PSD
Foto: opiniatimisoarei.ro

Scriitorul Marcel Tolcea va fi inlaturat de la conducerea Muzeului de Arta al Banatului dupa aproape 7 ani de cand detine functia de director. O comisie de verificare a activitatii sale s-a aflat timp de doua ore, marti, la muzeu si, la finalul evaluarii, i-a acordat lui Tolcea nota 5,89.

Din comisia care recomanda incetarea contractului lui Marcel Tolcea au facut parte Catalin Balescu, rector al Academiei de Arte din Bucuresti, istoricul Miodrag Milin, seful Serviciului Relatii Publice din CJT, Razvan Hrenoschi, presedintele Comisiei pentru cultura din CJT, Adrian Negoita si prof. univ. Carol David de la Universitatea de Arte din Timisoara, scrie oradetimis.ro.

"Ca si cum simezele au culoarea PSD"

"Banuiesc ca 'performanta' mea trebuie sa fi fost catastrofala in anul cu pricina care a insemnat 22 de expozitii dupa cum urmeaza: una Suedia, una din Serbia, una din Germania, una din Mexic, una din Austria; trei nume mari ale artelor romanesti: Tuculescu, Romul Nutiu, Stefan Bertalan; una a marelui arhitect, Horia Creanga, doua expozitii de la Brukental s.a.

Evident, un asemenea program este penibil si sortit unei infierari proletare, mai ales ca 15 expozitii au fost organizate fara a cheltui bani publici pentru transport sau asigurari.As fi foarte curios sa stiu cum au punctat membrii comisiei penibila agenda culturala in 2012, cand, de la buget, au fost finantate doar o treime din expozitii", a fost replica lui Marcel Tolcea, citata de oradetimis.ro.

Marcel Tolcea spune ca Ruxandra Demetrescu sau Catalin Balescu, cadre universitare de anvergura din Bucuresti, de fapt, nici nu au vazut muzeul si ca la baza deciziei ar sta faptul ca opiniile sale nu coincid cu cele ale presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.

"In clipa inscaunarii sale, mi-a spus ca nu poate colabora cu mine. Ca si cum ramele sau simezele au culoarea PSD-ului, ca si cum apele din vremea PDL-ului, gestionate de domnia sa, ar fi curs doar pe partea stanga a malurilor", a mai comentat scriitorul.

Marti seara, de la ora 18, Marcel Tolcea ia parte la ultimul vernisaj la Muzeul de Arta in calitate de director.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Marcel Tolcea demis Muzeu, #director Muzeu Banat demis , #muzee