Ziare.com

Primaria Capitalei cumpara fostul cinematograf Lumina

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 17:13

   

Primaria Capitalei cumpara fostul cinematograf Lumina
Municipalitatea va plati 1,6 milioane de euro pentru fostul cinematograf Lumina, care va fi apoi dat in administrare Teatrului Ion Creanga.

Cladirea de pe Bulevardul Elisabeta in care a functionat cinematograful a fost construita in anul 1926. La acest moment, potrivit Hotnews, proprietari ai imobilului sunt: Yvette Seraphina Ivona Fulicea (50%), Gilles Maurice Marie Bragadir si Irene Jacqueline Marie Lodin de Lepinay (fiecare cu 12,56%), Bragadir Nicolas Andre (16,66%) si Romalo Mihnea Ion Alexandru cu diferenta de cota parte.

Primaria sustine ca are nevoie de imobil pentru ca mai multe institutii de cultura si de spectacole din Bucuresti nu au suficiente spatii in care sa isi desfasoare activitatea. Printre exemplele date de primaria Bucuresti in acest sens se numara: Muzeul National al Literaturii Romane (care functioneaza cu jumatate din colectiile sale intr-un sediu prea mic), Teatrul Dramaturgilor Romani, Teatrul Stela Popescu, Teatrul Ion Creanga, Teatrul Mic si Casa Artelor Dinu Lipatti.

Fostul Cinema Lumina are o suprafata totala utila de 791,29 metri patrati.

Principala mostenitoare Yvette Fulicea a devenit cunoscuta opiniei publice dupa ce a declarat ca este urmasa lui Dumitru Bragadiru si dupa ce fusese printre mostenitorii carora Ii se retrocedase cladirea Ciclop de pe Bulevardul Magheru.

Citeste si:Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1351 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor