Ziare.com

Primul centru de stiinte al Europei de Est, deschis la Varsovia

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 21:14

   

Primul centru de stiinte al Europei de Est, deschis la Varsovia
Centrul Copernic, din Varsovia, "cetatea stiintei", si-a deschis portile prezentand initial 350 de exponate interactive.

Plasat pe malurile Vistulei, Centrul Copernic, in poloneza, "Centrum Nauki Kopernik" este considerat deja unul dintre cele mai avansate din Europa, informeaza Maxi Sciences.

Detaliile despre acest muzeu al stiintei, in care vizitatorii pot fi ei insisi inventatori, putand efectua experimente epocale, sunt postate pe site-ul Centrului Copernic.

Obiectivul sau este de popularizare a stiintelor prin intermediul demostratiilor si al experimentelor interactive. Exponatele sunt dedicate atat stiintelor exacte si stiintelor umaniste, cat si creatiilor artistice inspirate din stiinta. Temele acestei expozitii permanente de stiinte sunt: "omul si mediul" si "lumea in miscare".

Avand peste 20.000 de metri patrati si aproximativ 350 de exponate stiintifice interactive, vizitatorul este purtat prin lumea stiintei de la aparitia dinozaurilor si pana la descoperiri epocale care au schimbat destinul omenirii, atractia fiind covorul zburator.

Centrul va dispune si de un teatru in care vor evolua alaturi actori si roboti umanoizi, urmand ca din 2011 sa dispuna si de un ultramodern planetarium.

In mai 2011, Centrul Copernic va gazdui conferinta anuala a muzeelor de stiinta din Europa, fiind invitate peste 400 de institutii de cultura si stiinta din 50 de tari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 735 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor