Putin lasa fara paza cel mai mare muzeu din lume

Miercuri, 26 August 2015, ora 08:47
3993 citiri
Putin lasa fara paza cel mai mare muzeu din lume
Foto: Facebook/The State Hermitage museum

Muzeul Ermitaj din Sankt-Petersburg ar putea fi privat de securitate ca urmare a concedierii paznicilor de catre Ministerul de Interne, a denuntat marti directorul celebrului muzeu.

Decisa in urma cu cateva zile din motive bugetare, concedierea a 10% din personalul politienesc al Ministerului de Interne, care devine efectiva din luna noiembrie, ar urma sa afecteze in primul rand paznicii repartizati muzeelor rusesti, intre care si Ermitajul, potrivit AFP.

Directorul muzeului, Mihail Pokrovski, a lansat un semnal de alarma printr-o scrisoare adresata Ministerului rus al Culturii, estimand ca reducerea numarului de paznici creste riscurile furturilor din colectia muzeului, cea mai importanta din Rusia si una dintre cele mai bogate din lume.

Operele de arta risca, de asemenea, sa fie avariate: la jumatatea lunii august, militanti ortodocsi au distrus lucrari pe care le considerau "blasfematorii" ale unui sculptor sovietic avangardist, prezentate intr-o sala de expozitie din centrul Moscovei, a amintit el.

Ermitajul, fondat in 1764 de imparateasa Ecaterina a II-a, este cel mai mare muzeu din lume ca numar de obiecte expuse: peste 60.000 de piese sunt prezentate in cele aproape 1.000 de sali, in timp ce aproape trei milioane de obiecte sunt pastrate in rezervele muzeului.

Peste trei milioane de vizitatori trec anual pragul acestui muzeu care adaposteste o vasta colectie de capodopere datand din Antichitate pana la opere ale unor mari maestri europeni.

Voronin si Mevdedev au discutat despre niste tablouri furate de la Muzeul Ermitaj

Voronin se ofera sa returneze Ermitajului doua tablouri furate

In 2007, o ancheta preliminara stabilise ca numeroase piese lipseau din depozitele Ermitajului, intre care circa 200 de bijuterii furate de angajatii sai.

In total, aproape 250.000 de obiecte au fost furate sau pierdute din muzeele din Rusia, a relevat in 2010 Ministerul rus al Culturii, potrivit rezultatelor unui audit efectuat trei ani.

Decizia Ministerului de Interne de a reduce efectivele paznicilor afectati muzeelor le-ar putea forta pe acestea sa angajeze societati de securitate private, cu fiabilitate incerta, si-a exprimat regretul Uniunea Muzeelor din Rusia intr-un comunicat publicat pe site-ul propriu.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Ermitaj fara paznici, #Putin concediaza angajati Ministerul Interne , #muzee