Selfie la muzeu - metoda inedita de a-i atrage pe tineri spre cultura

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 17:24
1732 citiri
Selfie la muzeu - metoda inedita de a-i atrage pe tineri spre cultura

O metoda inedita de a atrage tinerii la muzeu, respectiv un concurs ce propune acestei categorii de varsta realizarea de selfie-uri in salile expozitionale ale Muzeului Judetean de Istorie si Arta din Zalau, a fost pusa la cale de institutia de cultura pentru a creste numarul vizitatorilor expozitiei recent inaugurata.

"Iti faci selfie inca de cand nu stiai ca se spune asa? Tu esti omul nostru! Fa-ti unul in Muzeul din Zalau si incarca-l pe Facebook sau Instagram cu #selfiemuzeu. Atat! Intri automat in concurs", se afirma intr-un anunt promovat de muzeu pe pagina sa de Facebook.

Concursul este dotat cu premii in bani, respectiv 200 de lei pentru premiul I, 150 de lei premiul II si 100 de lei premiul III. Castigatorul va fi desemnat de utilizatori, respectiv fotografiile cu cele mai multe like-uri, comentarii, dar si in functie de creativitatea fotografiei incarcate, intrarea in muzeu fiind gratuita pentru cei care participa la concurs.

"Ne-am gandit sa atragem acea categorie de tineri cu varstele cuprinse intre 13 si 19 ani, pentru care noile tehnologii si gadgeturile precum telefoanele mobile sau tabletele sunt foarte importante. Concursul nostru are un dublu scop: pe de o parte, cei care vin la muzeu vor fi purtatori de mesaj, in sensul ca pot spune mai departe ce au vazut aici, iar, pe de alta parte, vom avea, din fotografiile realizate, o imagine a celor mai atractive sali din muzeu", a declarat marti directorul Muzeului Judetean de Istorie si Arta, Corina Bejinariu.

Ea a adaugat ca s-a incercat atragerea tinerilor prin altfel de initiative decat traditionalele vizite cu clasa sau organizarea unor simpozioane sau prelegeri, mai putin atractive pentru aceasta categorie de varsta. Inedita campanie beneficiaza si de un videoclip de promovare, postat pe retele de socializare.

Corina Bejinariu a precizat ca se incearca atragerea publicului prin campanii ce vizeaza anumite categorii de varsta, dupa tineri urmand alte campanii pentru pensionari, care dispun de timp liber pentru a putea vizita muzeul.

Noua expozitie de baza a muzeului din Zalau, realizata intr-un concept de reconstituiri istorico-tematice catalogat ca unul dintre cele mai moderne din tara, a fost inaugurata in vara acestui an, dupa 30 de ani de la ultima reamenajare.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#muzeu selfie, #muzeu selfie Zalau, #muzeu Zalau tineri selfie , #muzee