Sibiu: Din cauza vremii, concertele in aer liber din Noaptea Muzeelor au fost reprogramate

Sambata, 20 Mai 2017, ora 22:09
3253 citiri
Sibiu: Din cauza vremii, concertele in aer liber din Noaptea Muzeelor au fost reprogramate
Foto: Muzeul Astra/ Muzeul in aer liber

Concertele pregatite de Muzeul in aer liber din Sibiu de Noaptea Muzeelor, printre care si un recital al trupei Phoenix, au fost anulate de catre organizatori, din cauza vremii. In continuare insa pot fi vizitate expozitiile interioare ale Complexului National Muzeal "Astra" si Palatului Brukenthal, dechise publicului pana tarziu in noapte.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, sambata, de reprezentantii Complexului National Muzeal (CNM) Astra din Sibiu, concertele programate pe scena de pe lacul din interiorul Muzeului in aer liber au fost anulate din cauza vremii.

"Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, concertele programate astazi (sambata - n.r) pe scena de pe lacul din Muzeul in aer liber vor fi reprogramate pentru maine (duminica - n.r) ", se arata in document.

Programul de duminica va incepe la ora 16.00 cu un spectacol al Scolii de dans Ioan Macrea, va continua cu un concert al trupei sibiene Domino, iar de la ora 21:30 va urca pe scena trupa Phoenix, care era cel mai asteptat moment artistic din Noaptea Muzeelor.

In continuare insa, pana sambata noaptea tarziu, vor putea fi vizitate sediile Muzeului Astra si Palatul Brukenthal, sute de persoane inghesuindu-se deja sa vada expozitiile la care s-a putut intra gratuit.

CNM Astra este un complex de mai multe muzee. Intrarea in Muzeul in aer liber a fost gratuita de la ora 18.00. Muzeul de Etnografie Universala "Franz Binder" le propune vizitatorilor expozitia "Calatoria" prin intermediul obiectelor din colectiile muzeului.

"Fie ca este vorba de instrumente muzicale, obiecte de cult sau decorative, cu ajutorul lor strabatem Africa, Asia, Australia, vizitam insule extrem de indepartate, intalnim civilizatii fascinante, ascultam povesti. Este vorba despre oameni si locuri atat de indepartate, incat multi dintre noi putem doar sa visam la ele. Pe parcursul celor 17.500 de kilometri, ne vor insoti, in aceasta calatorie imaginara, 142 de obiecte din 75 de tari", anunta organizatorii.

De asemenea, Muzeul de Etnografie Saseasca "Emil Sigerus" prezinta expozitia "Rosturi si Rostiri la sasi", in contextul evenimentelor dedicate aniversarii a 500 de ani de la declansarea Reformei protestante a lui Martin Luther.

Palatul Brukenthal este si el deschis publicului care are ocazia de a vedea expozitiile permanente si cele temporare deschise in prezent, dar si cateva dintre locurile inca aflate in amenajare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Noaptea Muzeelor concerte reprogramate , #muzee